Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006

Ilieşiu va face un lung-metraj despre Regina Maria


octombrie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
După ce a avut premiera documentarului Câte ceva despre Regina Maria în prima zi a ASTRA Film Fest, regizorul Sorin Ilieşiu spune că va face şi un lungmetraj pe acelaşi subiect. Potrivit lui Ilieşiu, colaborarea cu Maia Morgenstern a fost una surprinzătoare, din moment ce textul pe care celebra actriţă trebuia să îl citească pentru realizarea documentarului era la prima lectură.

"În mod surprinzător, în România, până acum nu a mai fost făcut nici un film despre Regina Maria. Iar, după ştiinţa mea, nici în alte ţări nu s-a făcut aşa ceva, cu toate că Regina Maria a fost un personaj extrem de celebru. Sper să obţin finanţare astfel încât, în curând, să încep un lung metraj pe acest subiect. Materialul care stă la baza unui astfel de demers este foarte ofertant. Numai pentru filmul prezentat în cadrul ASTRA Film Fest am scanat, de exemplu, peste 500 de fotografii. Am consultat bună parte din cele peste 100 de caiete jurnal. Este obligatoriu aproape să fac un lung metraj. Din păcate, în momentul în care am început lucrul la Câte ceva despre Regina Maria, Centrul Naţional al Cinematografie nu oferea finanţări şi pentru filme de lungă durată. De aceea, acum, am şi pus acest titlu, «câte ceva despre...»", a declarat Sorin Ilieşiu, în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 24 octombrie.

În urma documentării, filmarea propriu-zisă a filmului lui Ilieşiu a avut loc într-o singură seară. "A fost o filmare de foarte mare concentrare. Colaborarea cu Maia Morgenstern a fost una excepţională. În mod premeditat, i-am dat textul pe care trebuia să-l citească numai în momentul în care am început să filmăm. Maia Morgenstern a şi lăcrimat de câteva ori citind acest text, lucru ce poate fi observat şi în film. A fost sincer impresionată de ceea ce citea", a adăugat Sorin Ilieşiu. Regizorul român s-a declarat mulţumit de reacţiile publicului la premiera pe care a avut-o luni seara.Câte ceva despre Regina Maria va mai rula în cadrul ASTRA Film Fest 2006, în reluare, miercuri, de la ora 22.15 minute, în sala B a Casei de cultură a sindicatelor.


Sageata Vezi clipul de promovare a Festivalului de Film Documentar şi Antropologie Vizuală ASTRA Film Fest 2006: Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Între campioni balcanici, hinduşi şi căţei new-yorkezi - AstraFilm Fest 2006, Iulia Blaga
 Vino la Astra Film Fest 2006, Sibiu, România!, Comunicat de presă
 Dacă nu ai auzit de Astra Film Fest, e timpul să auzi, Comunicat de presă
 Filmele premiate ale ASTRA Film FEST 2006 şi cîteva cuvinte despre Marele Premiu, Comunicat de presă
 Jurnal sibian IV - Astra Film Fest 2006, Cătălina Miciu
 Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer