Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006

Andrei Gorzo: Tinerii vin puternic din urmă în documentarul românesc


octombrie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Tânărul critic de film Andrei Gorzo, membru juriului ASTRA Film Fest (AFF) 2006, apreciază că, în mod cert, generaţia tânără a cinematografiei româneşti îşi face tot mai puternic simţită prezenţa. La AFF 2006, Gorzo a constatat că şi în documentare, generaţia tânără are un cuvânt tot mai puternic de spus.

"Există ceva puternic în generaţia tânără. Tinerii vin tare din urmă. Şi în cinematografie, există o mare concentrare pentru real, pentru a restitui o parte din realitatea ascunsă o bună vreme. Iar caracteristicile pe care le găsim şi în Moartea domnului Lăzărescu ori A fost sau n-a fost? sunt legate şi de marile talente regizorale ale noii generaţii care se apleacă tot mai mult înspre documentar. Privirea, ochiul tinerilor pentru realitate sunt din ce în ce mai pregnante", a declarat Andrei Gorzo, în cadrul conferinţei de presă a AFF 2006 de astăzi.

Aflat pentru prima oară la AFF, Andrei Gorzo a avut, aseară, o primă întâlnire cu ceilalţi membri ai juriului pentru secţiunile Studenţi şi Europa Centrală şi de Est. "Aproape toate filmele ne plăcuseră. Există câţiva candidaţi puternici, conturaţi deja, numele lor nu îl putem menţiona însă, deocamdată. Este o adevărată plăcere să fiu aici, la Sibiu, unde este un aer foarte tonic, având în vedere prezenţa masivă a tinerilor", a adăugat Andrei Gorzo.

Tânărul critic de film s-a arătat surprins de imensa muncă de preselecţie a filmelor din competiţia finală. "Îi felicit pe organizatori pentru adevăratul tur de forţă care trebuie să fi fost preselecţia acestor filme. Să alegi din peste 700 de filme numai producţii care numai lipsite de interes nu sunt, nu este un lucru facil".

Asistent la Şcoala Naţională de Film "I.L. Caragiale" din Bucureşti, Andrei Gorzo conduce un seminar de Studii de Film. Unul dintre cei mai apreciaţi tineri critici de film din România, Gorzo semnează numeroase articole în reviste culturale prestigioase şi susţine cursuri pe diverse tematici ale cinematografiei. Este un apreciat traducător de literatură britanică şi americană, fiind câştigătorul Premiului Criticilor de Film din România pentru jurnalism cultural, pe domeniul cinema.


Sageata Vezi clipul de promovare a Festivalului de Film Documentar şi Antropologie Vizuală ASTRA Film Fest 2006: Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Între campioni balcanici, hinduşi şi căţei new-yorkezi - AstraFilm Fest 2006, Iulia Blaga
 Vino la Astra Film Fest 2006, Sibiu, România!, Comunicat de presă
 Dacă nu ai auzit de Astra Film Fest, e timpul să auzi, Comunicat de presă
 Filmele premiate ale ASTRA Film FEST 2006 şi cîteva cuvinte despre Marele Premiu, Comunicat de presă
 Jurnal sibian IV - Astra Film Fest 2006, Cătălina Miciu
 Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2006


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer