Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Purificare

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Clanul clujean - Purificare


decembrie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
András Hatházi vine de la Teatrul Maghiar şi joacă pentru prima oară în limba română. Un actor minunat, occidental prin disciplină, rigoare şi seriozitate exemplară, András s-a mulat ca o mănuşă pe rolul destul de ambiguu al criminalului-doctor-magician care-şi găseşte salvarea în dragoste.

Ionuţ Caras şi Adrian Cucu, deşi la început au avut probleme să "intre în pielea personajului" (căci nu e uşor pentru doi bărbaţi care iubesc femeile să se sărute pe buze şi să se mozolească pe scenă într-o relaţie homosexuală pasionată), dar au trecut cu bine pragul delicat şi ne-au convins că iubirea e "fără frontiere".

Am fost extrem de bucuros să-i pot lua în distribuţie pe Cristi Grosu, Anca Hanu şi Silvius Iorga, care erau studenţi când au participat la "workshop"-ul din vara lui 2005 pe care l-am ţinut la Cluj. Deşi extrem de diferiţi individual, toţi trei împreună sunt remarcabili prin flexibilitatea şi dăruirea de care dau dovadă, degajă un spirit bun care îi contagiază şi pe ceilalţi.

Ramona Dumitrean, o actriţă-cameleon cu posibilităţi încă puţin explorate de regizori, m-a convins, prin tehnica ei mai apropiată de film decât de teatru - un fel de cine-verite - că e exact ce căutam să găsesc - să poţi s-o crezi că e o prostituată cu suflet de aur, cum a scris Kane.

Andreea Bibiri, singura descinsă în "secta" clujeană din afară, a dat dovada excepţionalului ei talent, făcând din Grace exact imposibilul pe care autoarea îl cerea: sora care vrea să-şi transforme corpul ca să renască într-un trup de bărbat.

Toţi aceşti actori au fost vizibil mişcaţi de experienţa piesei şi a lucrului împreună în timpul unei grele veri toride.

 Toate articolele despre Purificare


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Andrei Şerban


Alte articole

 Polemicile şi marketingul teatral - capcane şi strategii, Miruna Runcan
 Purificare la Festivalul Internaţional de Teatru de la Santander, 2009, Comunicat de presă
 La teatru ca la eşafod - Purificare, Luiza Vasiliu
 Galerie foto - Purificare, Adriana Grand, Nicu Cherciu
 O dimensiune de poem global - Purificare, Basarab Nicolescu
 Toate articolele despre Purificare


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer