Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Apocalypto

Mel Gibson's Apocalyptico


Time Out Bucureşti, ianuarie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Apocalypto vine după senzaţia / scandalul Patimilor, după o filmare problematică, o amînare de şase luni şi după scandalul / senzaţie cu regizorul, alcoolul şi evreii. Cum, necum, a venit - şi trebuie să mărturisesc că eram pregătit să-l detest, nu cu patimă (sic!), mai degrabă zeflemitor, pentru că îmi pare stupid că un regizor, fie el şi talentat (epitet deloc evident, fie vorba-ntre noi, chiar şi după filmul patru) să pună la cale (încă) un proiect chipurile pompos / spiritual (sfîrşitul civilizaţiei mayaşe, de exemplu) doar pentru a-şi satisface pohtele de atrocităţi, eviscerări, torturi... cu sau fără glazură.

Dar... prejudecăţile nu-s incluse în job description, iară cronicile se scriu după, nu înainte. Deci, vestea bună e că nu l-am detestat defel, ba chiar m-a ţinut - mare lucru la două ore douăzeci. Vestea proastă e că e exact atît de caraghios pe cît mă aşteptam, şi nu din cauza ambiţiei de a filma cu semi-profesionişti sau în dialectul de atunci, ci "datorită" naivităţii regizorului, pe care-l simţi ţopăind de plăcere la gîndul că i-au ieşi paralele nemaivăzute, fie ele politice (sacrificiul nevinovaţilor pentru a "îmbuna" zeii) sau ecologice (vînatul devenit vînător), şi la ideea că cinema-ul său spiritual s-a transformat pe nesimţite într-un film de acţiune, trepidant şi sîngeros. Închipuiţi-vă că Terrence Malick ar fi regizat primul Rambo. Toate articolele despre Apocalypto


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Andrei Creţulescu


Alte articole

 Apocalypto, un film care nu te lasă indiferent, Cezar Paul-Bădescu
 Un primitiv - Apocalypto, Andrei Gorzo
 Mel Gibson: Apocalypto cum laudae! - Apocalypto, Alina Voiculescu
 ApocalyptoMel, Alin Ludu Dumbravă
 Bine împachetat - Apocalypto, Eduard Ţone
 Toate articolele despre Apocalypto


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer