Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Prestige

Nu doar iluzionism - The Prestige


Eddie's site, februarie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Doi magicieni la început prieteni, unul mai bun, altul frustrat că nu e la fel de bun, devin duşmani de moarte şi-şi transformă existenţele într-o rivalitate dusă la extrem. O goană nebună a amândurora de a se înfunda reciproc şi de a-şi nenoroci vieţile. O poveste lungă şi întortocheată, cu dubluri, clone şi fraţi gemeni, cu răsturnări (pe alocuri inutile) de situaţie şi cu un substrat care depăşeşte sfera iluzionismului.

O distribuţie de zile mari, cu Hugh Jackson, Christian Bale (super în The Machinist şi Equilibrium), Scarlett Johansson (adorabilă, fie şi într-un rol mai banal), Michael Caine (rol după rol pentru acest actor care, după mine, şi-a găsit geniul la bătrâneţe), Andy Serkis ("My precccious") şi... David Bowie (care îl joacă binişor pe Nicola Tesla).

Dacă e să vorbim de magie şi lumea ei mi-a plăcut mai mult The Illusionist, chiar dacă acolo Edward Norton e cam "mort". Însă The Prestige, fără a fi un film nemaipomenit (suferă prin lungimea inutilă), pare a avea ceva în plus la atmosferă, jocul actorilor şi, nu în ultimul rând, la mesaj: orice viaţă îşi are prestige-ul ei, adică a treia şi ultima parte a unui număr de magie. Toate articolele despre Prestige


0 comentarii

ÎN PROGRAM

Film Now
Marţi, 19.02.2019 - 22,40


Resurse

 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 Filmul cu magicianu' fără Abramburica - The Prestige, Daniel Goace
 A Kind of Magic: The Prestige, Alin Ludu Dumbravă
 Iluzia cea mare - The Prestige, Andrei Gorzo
 Prestigiu şubrezit - The Prestige, Alex. Leo Şerban
 Prestigiul - Re:gal - The Prestige, Andrei Creţulescu
 Toate articolele despre Prestige


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer