martie 2007
Venus
Doi actori britanici trecuţi binişor de vîrsta a treia şi care încă se bucură de un oarecare succes pe scenă, duc o existenţă liniştită în Venus, cel mai recent film al lui Roger Mitchell (Nothing Hill), o dramedie romantică, intimistă, plină de farmec. Maurice şi Ian mai prind cîte un rol - Maurice tocmai a fost distribuit în rolul unui cadavru într-un serial de televiziune de succes - dar în mare parte cei doi îşi petrec zilele în cafeneaua preferată, discutînd despre diversele afecţiuni care îi macină. Simţindu-se bătrîn, Ian îşi cheamă nepoata să aibă grijă de el, însă tînără Jessie îi face numai probleme bunicului, cu viaţa ei dezordonată, cu reprizele de beţie şi lipsa ei de politeţe. Maurice însă vede cu totul altceva la Jessie şi îşi propune să îi arate fetei cele mai frumoase locuri din oraş. Pe măsură ce septuagenarul Maurice se simte tot mai învigorat şi tot mai vrăjit de prezenţa tinerei Jessie în încercarea de a o învăţa pe fată cîte ceva despre viaţă, începe să realizeze cît de puţine ştie de fapt pe această temă la vîrsta lui.

Cei care au văzut Venus, spun că Peter O'Toole în rolul lui Maurice, bătrînul care se pomeneşte îndrăgostit de o femeie cu 50 de ani mai tînără, realizează cel mai bun rol din cariera sa. Şi poate că după opt nominalizări de-a lungul carierei, de această dată actorul va reuşi să cîştige un Oscar pe care probabil că nimeni nu îl merită mai mult.
Regia: Roger Mitchell Cu: Peter O'Toole, Leslie Phillips, Beatrice Savoretti, Philip Fox

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus