Marţi, 8 mai, ora 20:30, Studio
Coproducţie: Danemarca / China, 2005 (88 minute)
Comedie
Regia: Henrik Ruben Genz
Scenariul: Kim Fupz Aakeson
Imaginea: Sebastian Blenkov
Montajul: Mette Zeruneith
Muzica: Gisle Kverndokk
Cu: Bjarne Henriksen, Vivian Wu, Lin Kun Wu, Paw Henriksen, Charlotte Fich
Distribuit de: Nordisk Film International Sales.
Film prezentat cu sprijinul Institutului Danez de Film şi al Agenţiei Daneze de Artă.
Keld este un instalator danez, trecut de jumătatea vieţii, bonom şi liniştit, ce preferă să-şi investească bruma de energie pe care o are mai degrabă în mica sa afacere, decât în familie. Sătulă până peste cap de "liniştea" lui Keld, soţia sa decide să pună capăt mariajului. Incapabil să-şi poarte singur de grijă, acesta începe să mănânce la un restaurant chinezesc din apropiere. Proprietarul restaurantului - Feng - pare că-l înţelege foarte bine şi chiar îi propune o soluţie: să se căsătorească cu sora lui - doar de formă - pentru ca aceasta să obţină dreptul de-a locui legal în Danemarca. Keld acceptă, însă ce urmează întrece orice aşteptare.
Filmul prezintă o perspectivă caldă şi prietenoasă asupra iubirii ce transcende diferenţele culturale, o poveste care tratează cu umor şi ironie câteva dintre prejudecăţile legate de apartenenţa la o cultură sau alta.
Premii:
Premiul Juriului Ecumenic şi Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, 2005.
Selecţii şi nominalizări:
Cel mai bun actor şi cel mai bun machiaj la Robert Festival, 2006; Globul de Cristal la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, 2005; Cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun actor în rol secundar la Bodil Festival, 2006.
În 1995, Henrik Ruben Genz îşi încheia studiile la Şcoala Naţională de Film şi în acelaşi an cucerea (cu scurt-metrajul Omveje / Intersecţii) premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film Studenţesc de la Munchen. Dintre documentarele şi filmele de scurt-metraj realizate de el, se distinge producţia Bror, min bror / Theis & Nico (1998) nominalizat la Oscar şi premiat cu Ursul de Sticlă pentru cel mai bun scurt-metraj. Primul său lung-metraj En som Hodder / Cineva ca şi Hodder(2003) a fost premiat în numeroase festivaluri internaţionale (Chicago, Londra, Poznan etc.)