mai 2007
Miercuri, 9 mai, ora 20:00, Studio

Producţie: Spania, 2005 (94 minute)
Comedie dramatică
Regia şi scenariul: Jesús Ponce
Imaginea: Daniel Sosa Segura
Montajul: Fernando Franco
Muzica: Victor Reyes
Cu: Isabel Ampudia, Sebastián Haro, Mercedes Hoyos, Jose María Peña, Pepa Díaz Meco, Joan Dalmau, Manolo Caro
Distribuit de: Bainet Zinema.

O poveste cu o mulţime de situaţii tragi-comice, în care un cuplu neobişnuit îşi expune cele mai intime sentimente în stradă - singurul loc în care le este permis să trăiască, iubească şi, câteodată, să se şi bucure. Ea tocmai a ieşit din închisoare, iar el este un toxicoman bolnav de SIDA, de unde şi dilema eroinei: să reînceapă legătura cu acesta (acceptând protecţia şi afecţiunea lui) sau să stea departe de toate tentaţiile şi riscurile pe care le presupune această relaţie dificilă.

Premii:
Premiul pentru cel mai bun film de debut şi pentru cea mai bună actriţă debutantă - Premiile Turia (Burjassot, Valencia), 2006

Selecţii şi nominalizări:
Premiul pentru cea mai bună actriţă debutantă - Premiile Goya, 2006; Premiul pentru cea mai bună actriţă debutantă - Premiile Uniunii Actorilor Spanioli, 2006; Premiul Violeta de Aur pentru cel mai bun regizor - Festivalul Cinespana de la Toulouse, 2005.

Jesús Ponce lucrează ca scenarist şi regizor în televiziune şi cinematografie. 15 dias contigo este primul său lungmetraj (în 2006 a realizat thrillerul Skizo). Înainte de 2005, a mai produs câteva scurt-metraje (El ultimo viaje de Marcelo / Ultima călătorie a lui Marcello, Maletilla, Montserrat Caballé: beyond music / Montserrat Caballe: dincolo de muzică, La vida en Super-8 / Viaţa văzută în Super-8, Parece mentira pero yo estuve allí).


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus