Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul filmului european 2007

Festivalul de film european 2007 - Ne le dis à personne / Nu spune nimănui


mai 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Joi, 10 mai, ora 20:00, Studio

Producţie: Franţa, 2006 (125 minute)
Thriller
Regia: Guillaume Canet
Scenariul: Guillaume Canet, Harlan Coben, Philippe Lefebvre
Imaginea: Christophe Offenstein
Montajul: Hervé de Luze
Muzica: Mathieu Chedid
Cu: François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier, Kristin Scott Thomas, François Berléand, Nathalie Baye
Distribuit de: EuropaCorp. Distribution - International şi Media Pro Film Distribution - România

Filmul este o adaptare a romanului Tell No One semnat de scriitorul american Harlan Coben. La opt ani de la moartea soţiei sale - ucisă, se pare, de un criminal în serie - Alex este încă neconsolat. Îşi petrece mai tot timpul singur, retrăind momentele fericite petrecute alături de fosta soţie. Dintr-o dată, apatia şi melancolia din viaţa lui sunt spulberate de două evenimente neaşteptate: primeşte un e-mail care conţine un scurt film cu o femeie care seamănă foarte bine cu soţia sa, iar câteva date revelatoare îi fac pe politişti să redeschidă ancheta în legătură cu moartea acesteia. Încercând să-şi regăsească soţia, să scape cu viaţă din capcanele unui misterios jucător din umbră şi să nu se lase prins de poliţiştii care îl încolţesc din ce în ce mai suspicioşi, Alex porneşte într-o cursă infernală pe străzile Parisului.


Premii:
4 Premii César, 2006 - pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun montaj şi cea mai bună muzică originală; Premiul pentru cel mai bun film şi Premiul Publicului Mondial pentru cel mai bun regizor în cadrul Premiilor Lumière, Franţa 2007.

Selecţii şi nominalizări:
Premiile César, 2006 - pentru cel mai bun scenariu-adaptare, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună imagine, cel mai bun sunet şi pentru cel mai bun film.

Fiu al unui crescător de cai, Guillaume Canet a fost nevoit să renunţe - în urma unui accident de călărie - la lumea echitaţiei şi s-a reorientat spre industria de divertisment. Joacă alături de Leonardo DiCaprio şi Virginie Ledoyen în filmul The Beach/ Plaja (2000). În 1996, realizează primul său film (scurtmetrajul Sans regrets / Fără regrete). Ne le dis à personne este al doilea lungmetraj din cariera sa de regizor.

Website: http://fr.movies.yahoo.com/neledisapersonne.html
 Toate articolele despre Festivalul filmului european 2007


0 comentarii

Spacer Spacer