Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici muzică  Sageata  Stagiunea concertistică 2007

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Pianista Alexandra Costin din nou la Bucureşti


mai 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Aflată de câţiva ani la studii în Statele Unite, pianista Alexandra Costin revine în vacanţe în România şi nu pierde ocazia de a concerta pe scenele de acasă. "Întotdeauna mă bucur mult când revin pe scena de acasă. Recunosc, însă, că am şi cele mai mari emoţii, pentru că sunt singurele concerte la care îmi vin familia şi prietenii din România... Trebuie să spun că, de exemplu la unele recitaluri din Boston am avut surpriza deosebit de plăcută ca, la final, să fiu felicitată de români plecaţi de mult din România şi am fost profund impresionată. Dar nu e acelaşi lucru ca atunci când ştii dinainte că în sală sunt ai tăi, cei dragi ţie... "

Vineri, 1 iunie 2007, în Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii, Alexandra Costin va cânta în compania Orchestrei Naţionale Radio dirijată de japonezul Tetsushi Honna Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră de Beethoven. Pe lângă concertele din România - la Ploieşti cu Filarmonica "Paul Constantinescu" şi la Bucureşti, cu Orchestra Naţională Radio - Alexandra Costin mai concertează în această vară în Germania cu Kammerphilharmonie mit Gewandhausmusikern Leipzig pe data de 3 iunie 2007, între 9 şi 21 iulie 2007 va fi la Philadelphia pentru un masterclass şi între 23 şi 28 august 2007 va susţine concerte cu Orchestra Sinfonica Citta di Grosseto şi un recital solo în Italia.

"Tot ce pot să fac este să sper că atunci când voi termina doctoratul se va ivi o şansă de a obţine un post de profesor la o universitate, pe lângă ocaziile de a concerta. Toţi profesorii şi prietenii mei din America şi cei din România mă întreabă dacă vreau să rămân în SUA. Acolo unde îmi va fi mai bine, acolo unde voi găsi un post care să-mi satisfacă dorinţa de a pune în practică tot ce am învăţat şi îmi va da posibilitatea de a-i învăţa şi pe alţii ce am învăţat eu cu trudă, dar şi cu multă pasiune, acolo mă voi duce."

Alexandra Costin a început să cânte la pian la vîrsta de 5 ani. După absolvirea Universităţii de Muzică din Bucureşti la clasa Danei Borşan, la 23 de ani şi-a început masterul la Baylor University (SUA), continuând cu doctoratul la Boston University, la clasa profesorului Anthony di Bonaventura. Alexandra Costin a cucerit premii la mai multe competiţii. A cântat alături de majoritatea filarmonicilor din ţară, dar şi alături de Symphonic Orchestra of Maracaibo (Venezuela), National Symphonic Orchestra of Taiwan sau Mitteldeutsche Kammerphilharmonie Schonebeck din Germania. A realizat numeroase înregistrări pentru radio şi televiziune.


(foto: Eugen Oprina) Toate articolele despre Stagiunea concertistică 2007


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Oltea Şerban-Pârâu


Alte articole

 Triptic botticellian - Ottorino Respighi, Marcel Frandeş
 Simfonia jucăriilor de Leopold Mozart, Marcel Frandeş
 În memoria unui înger - Concertul de vioară de Alban Berg, Marcel Frandeş
 Ziua Internaţională a Cântului Coral 2007, Carmen Muşat-Coman
 Domnia păcii - Cantata Hodie de Ralph Vaughan Williams, Marcel Frandeş
 Toate articolele despre Stagiunea concertistică 2007


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer