Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Gout des autres, Le

Amestec savuros - Le gout des autres


Revista 22, octombrie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Le gout des autres / O chestiune de gust (1999) e o comedie cu tuşe negre de Agnes Jaoui, în care maxima fineţe o atinge jocul lui Jean-Pierre Bacri şi câteva din situaţiile pe care Castella (personajul acestuia) le provoacă. Amestec de ironie, tandreţe, înţelegere şi o dulce-amară examinare, fără anestezie, a personajului lui Bacri, în intenţia lui inconştientă de a-şi depăşi limitele. E un film despre ce poate face dragostea dintr-un necioplit plin de bani, la limita grobianului, şi despre cât e el de înduioşător, în vulnerabilitatea lui, în concesiile pe care le face şi sinceritatea dezarmantă (în alte condiţii umilitoare) pe care o afişează. Toate sunt surprinse şi redate de Agnes Jaoui cu o mare doză de inefabil ce dă forţă filmului - acele situaţii pe muchie de cuţit, cu psihologii pictate într-o infinitate de nuanţe.

E, în acelaşi timp, un film ce nu lasă deloc senzaţia de căutat şi finisat, ci tăiat, cu o singură lovitură, dintr-o singură bucată. Dar lovitura e a unui maestru... Din cartea de vizită a filmului: a câştigat 4 César-uri în 2001, dintre care pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu, şi a fost nominalizat la alte 5, printre care cea mai bună regie şi cel mai bun actor (Bacri); a câştigat David di Donatello (Oscarurile italiene) în 2001 pentru film străin; a fost nominalizat la Oscar pentru film străin tot în 2001. Toate articolele despre Gout des autres, Le


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 Ca la teatru - Le gout des autres, Alex. Leo Şerban
 O chestiune de gust - Le gout des autres, Irina-Margareta Nistor
 Interviu cu Jean-Pierre Bacri - Le gout des autres, Comunicat de presă
 Interviu Agnes Jaoui - Le gout des autres, Comunicat de presă
 Intersectări - Le gout des autres, Iulia Blaga
 Toate articolele despre Gout des autres, Le


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer