Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Marfa şi banii

Invitat la 21 de festivaluri - Marfa şi banii


România Liberă, august 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Prezenţa filmului Marfa şi banii la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes a avut un ecou atît de bun, încît la Centrul Naţional al Cinematografiei au venit pînă acum 21 de cereri de participare la festivaluri. În prezent, filmul se află deja la Montréal, unde festivalul a demarat pe 23 august. Din păcate, Cristi Puiu n-a reuşit să ajungă în Canada din cauză că organizatorii i-au plătit biletul doar de la Frankfurt la Montréal şi retur, regizorul nemaiavînd timp să facă rost de bani în trei zile.

Lista de festivaluri la care filmul e invitat este de-a dreptul impresionantă şi e bine de ştiut faptul că este vorba de invitaţii de participare şi nu de cereri de participare din partea realizatorilor. Marfa şi banii va participa în competiţie la festivalurile de la Cottbus, Salonic, probabil şi la Montpélier. El este nominalizat şi la Premiul European al Filmului, distincţie prestigioasă care se acordă anual de către un juriu internaţional. Este posibil ca el să participe şi la Festivalul de Film de la Londra, din această toamnă, care e necompetitiv.

Iată mai jos lista cu festivalurile care au cerut pînă acum filmul: Bergen (Norvegia), Bangkok, Varşovia, Bratislava, Buenos Aires (în aprilie 2002), Figueira da Sol (Portugalia), Tel Aviv (anul viitor), Bittola (Macedonia), Ljubljana, Cairo, Namur, Rotterdam, Bangalore (India), Bruxelles, Ajaccio (Franţa), Calgary şi Copenhaga. Dna Alina Sălcudeanu de la CNC ne-a confirmat faptul că o asemenea afluenţă de invitaţii este fără precedent, în trecut mai avînd (dar mai puţine) invitaţii la festivaluri doar Priveşte înainte cu mînie al lui Nicolae Mărgineanu.

La Festivalul de la Cairo, care începe anul acesta în octombrie, a fost selecţionat să participe în competiţie filmul lui Sinişa Dragin, În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură.

Puţin impresionaţi de succesul filmului lor, Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu lucrează acum la proiectul unui serial produs de TVR, al cărui titlu de lucru este Hacker. Cei doi au scris deja primele patru episoade, urmînd ca serialul să aibă o primă parte formată din şase episoade, succesul eventual determinînd realizarea altor şase. Regizor este Cristi Puiu, filmările este posibil să demareze la jumătatea lui octombrie, iar actorii, deja aleşi, sunt: Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol, Rodica Lazăr, Bogdan Dumitrache. Toate articolele despre Marfa şi banii


0 comentarii

Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Iulia Blaga


Alte articole

 10 ani cu filmul românesc. Episodul 1 - Anul 2001, Iulia Blaga
 Succes la Cannes şi fără public la noi - Marfa şi banii, Mihai Chirilov, Alex. Leo Şerban
 Recunoaştere internaţională pentru un film românesc - Marfa şi banii, Iulia Blaga
 Marfa şi banii. Şi sufletul, Marius Dobrin


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer