Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul de film Cannes 2002

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Leo & Cameron la cuţite! - Festivalul de la Cannes 2002


mai 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Aşteptată ca bomboana de pe prăjitura Cannes-ului, avanpremiera (un montaj de 20 de minute) filmului lui Martin Scorsese Gangs of New York a adus în marea sală Lumiere a Palatului Festivalului mai toată lumea bună de pe Croazetă... Au fost văzuţi, coborînd din limuzine/urcînd scările, pe rînd: Giorgio Armani (într-un smoking... Armani, fireşte!), Sharon Stone (în cea mai bună dispoziţie şi cel mai senin albastru), Milla Jovovich (într-o rochiţă roz gen anii '20), Cameron Diaz (într-o rochie neagră transparentă şi despicată pînă la coapsa stîngă), Leonardo di Caprio (într-un costum simplu, negru) şi, ultima, Juliette Binoche (tot în rochie neagră), la braţ cu cel mai sexy membru al juriului - regizorul brazilian Walter Salles (întrebare: pe unde s-o fi rătăcit prietenul actriţei, actorul Benoit Magimel?!).

Culoarea după-amiezii (chestia se întîmpla pe la 17, ora locală) a fost, deci, negrul, şi, deşi Sharon a făcut tot ce-a putut ca să impună bleu-ul (bezele fotografilor, poziţii provocatoare, lăsat pe spate lasciv...), negru a şi rămas!

Cel mai aiurea îmbrăcat a venit tînărul regizor american Paul Thomas Anderson (autorul celui mai entuziasmant film văzut pînă acum: Punch-Drunk Love): în cămaşă albă desfăcută, scoasă din pantaloni, şi şlapi!! Asta nu l-a împiedicat pe preşedintele festivalului, Gilles Jacob, să-l întîmpine la fel de cald ca pe Martin Scorsese şi pe adjuncta sa, Madame Cayla (costumată în ceva înflorat care semăna cu un capot de mamaie), să-l sărute pe ambii obraji - şi să se înţepe, probabil, în bărbiţa lui de vreo săptămînă...

Cameron era cu noul ei boyfriend, actorul Jared Leto (îl puteţi vedea la Bucureşti în Panic Room), care şi-a blonzit freza şi, pentru că tot era mai greu de recunoscut, filma de zor cu o minicameră digitală.

Filmul lui Scorsese- în care mai joacă Daniel Day-Lewis şi Liam Neeson - se anunţă tare, cu cîteva scene de amor torid între Leo şi Cameron care vor merita, numai ele, biletul de cinema... Deocamdată - după cele 20 de minute văzute -, nu vă spun decît că: Diaz îi fură lui di Caprio medalionul, el o urmăreşte, ea îi ţine piept scoţînd din jupon un pumnal, el îi spune, "Hai, înfige-l în mine!", ea îl înţeapă în gît cu vîrful, apoi îl muşcă sălbatic şi repetat de gură, apoi (porţiune autocenzurată)..., după care ea e la un pas de moarte cînd pumnalele aruncate de Day-Lewis o ratează la mustaţă (a lui, care e lungă şi răsucită)! Daca Gangs of New York va reuşi să păstreze tempo-ul acestui trailer pe parcursul celor nu-se-mai-ştie-cîte minute ale filmului (în orice caz, nu mai puţin de 3 ore!), s-ar putea să vedem - cînd va ieşi pe ecrane - un film interesant; dacă nu, nu... N-ar fi primul rateu anunţat, cu mare pompă, de marele maestru al hocus-pocus-urilor care este Festivalul de la Cannes.

(Deplasare sponsorizată de Coca-Cola) Toate articolele despre Festivalul de film Cannes 2002

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Roman Polanski a primit Palme d'Or pentru Pianistul - Festivalul Cannes 2002, Eugenia Voda
 Celebrul 11.09.01 - Festivalul de la Cannes 2002, Eugenia Voda
 Aruncatul cu celularul şi alte sporturi de interior - Festivalul de la Cannes 2002, Alex. Leo Şerban
 Sharon Stone a plîns la conferinţa de presă - Festivalul de la Cannes 2002, Alex. Leo Şerban
 Canada, armele de foc & vîrsta de 40 de ani - Festivalul de la Cannes 2002, Alex. Leo Şerban
 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes 2002


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer