septembrie 2007
Comunicate de presă - concerte
Ecourile Festivalului "Enescu", au început să se stingă, o stare reconfortantă pentru melomanii autentici fiind dată, totuşi, de deschiderile de stagiune. Cea mai diversă rămâne, fără îndoială stagiunea Formaţiilor Muzicale Radio, cu accent pe Orchestra Naţională. De altfel, ea este şi cea care deschide prima sezonul, în seara de 5 octombrie 2007, la ora 19, cu o opţiune repertorială atractivă. Pagini celebre din creaţia lui Wagner (rar abordate într-o astfel de formulă pe scenele noastre de concert) cu remarcabilul dirijor de operă Alexandru Samoilă la pupitru. Orchestrei i se alătură Corul Academic Radio iar operele din care vor putea fi ascultate fragmente sunt Tannhauser, Olandezul zburător, Tristan şi Isolda, Maeştrii cântăreţi din Nurnberg, Walkyria şi Lohengrin.

1 comentariu

  • Criterii
    [membru], 13.10.2007, 23:16

    Care sunt criteriile de autoapreciere valorică? Prima care deschide stagiunea? Primii vor fi cei de pe urmă. Filarmonica George Enescu "a deschis stagiunea" pe 3 oct., la Bruxelles la Festivalul Europalia.Acolo au fost prezenţi 27 de şefi de state din U.E. La deschiderea stagiunii Formaţiilor Radio cine a fost prezent?

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus