Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2007

La masă cu profesioniştii de film - Festivalul ASTRA Film 2007


octombrie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
La fel ca în ediţiile trecute, ASTRA Film Fest este şi în acest an locul de întâlnire al profesioniştilor din industria de film din România.

Astfel, în cadrul ASTRA Film Fest 2007 va fi organizat un workshop pre-media finanţat din fonduri europene, pe tema finanţării din bugete mici şi mijlocii a filmelor şi documentarelor artistice. Workshopul va avea loc pe durata a două zile, 25-26 octombrie 2007, la Casa de cultură din Sibiu, şi se adresează profesioniştilor din industria cinematografică şi de televiziune din România. Evenimentul este organizat de Pre Media Support, în colaborare cu Festivalul de Film ASTRA. La acest workshop sunt aşteptaţi şi studenţi interesaţi de finanţarea filmelor, studenţii având rolul de observatori.

Programul se anunţă extrem de ambiţios şi va implica 6-8 ore de lucru pe zi, cu traineri din Germania, scopul declarat al workshopului fiind acela de a oferi informaţii folositoare profesioniştilor implicaţi în activităţi de producţie şi finanţare de film, de a inspira deschidere şi voinţă de colaborare în cadrul unei echipe creative şi de a creşte oportunităţile accesului pe piaţă al autorilor din România. Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor la acest workshop este 18 octombrie 2007, ora 16. Cei care doresc detalii suplimentare le pot obţine de pe site-ul www.pre-mediasupport.ro.

Mai mult, Festivalul de Film ASTRA din acest an va găzdui şi o Masă rotundă despre starea documentarului. Vor participa la acest eveniment atât documentariştii, dar şi cei care decid asupra sorţii documentarului: cei care au fost în juriile de documentar pentru proiectele de finanţare ale Centrului Naţional al Cinematografiei în ultimii 17 ani, precum şi cei care sunt în poziţie de decizie la televiziuni pentru coproducţii sau achiziţii de documentare. Masa rotundă este planificată să aibă loc vineri, 26 octombrie 2007, la Casa de Cultură din Sibiu.

Astfel de discuţii vor primi un suport real atunci când vine vorba de aparatură. Programul SONY for Profesionals va fi o ocazie unică prin care reprezentanţii firmei din Londra vor prezenta în cadrul AFF 2007 prin intermediul mai multor standuri cu aparatură, cele mai noi aparate digitale de filmat profesionale pentru producători de ficţiune şi documentar. Aparatura va fi expusă pe toată perioada festivalului. Specialiştii SONY vor explica celor interesaţi toate detaliile legate de echipamentele prezentate.

Profesioniştii filmului şi publicul îi vor avea alături şi pe reprezentanţii prestigioasele televiziuni europene Arte, BBC şi Channel 4. Aceştia vor veni la ASTRA Film Fest 2007 cu ocazia programelor speciale, care cuprind o selecţie a documentarelor produse de ei despre Europa de Est în ultimele decenii. Evident, în cadrul ASTRA Film Fest 2007, publicul va avea ocazia să intre în contact direct cu invitaţii şi, pe baza filmelor prezentate în festival, să pună întrebări despre imaginea pe care au diseminat-o despre această regiune prestigioasele televiziuni. Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2007


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Căldură şi răutăcisme - Astra Film Fest 2007, Iulia Blaga
 Despre lucrurile mici care contează - Independenţa, Iulia Blaga
 Marele Premiu Astra Film Fest 2007: Cabal în Kabul, Comunicat de presă
 De la Moscova la Petuşki, cu Venedikt Erofeev - Astra Film Fest 2007, Veronica D. Niculescu
 Mai multe despre câştigătorii ASTRA Film Fest 2007, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2007


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer