noiembrie 2007
Festivalul Naţional de Teatru 2007
Ce zile frumoase!

O oră şi cincizeci de minute de monolog dur, infernal, dus la capăt de această miraculoasă Magda Stief, al cărei personaj complet lucid, o coardă întinsă, e îngropat în pămînt întîi pînă la brîu, apoi pînă la gît, ochii rotindu-i-se în jur după obiectele ce alcătuiesc acest ritual, viaţa, un şuvoi nestăvilit de cuvinte izvorînd din acest bust, apoi doar din acest cap, în timp ce norii, zilele curg implacabil, proiectaţi pe peretele din spate. Care nori? Care zile?

Doi pentru o cină în doi

Se optează pentru un mod de tratare banal al unei teme frecvente (alienarea cuplului azi), se distribuie doi actori stîngaci în rolul cuplului şi o bucătărie reală în cel al decorului, se adaugă un ansamblu clarinet-voce de muzică contemporană pentru a simula scoaterea din tipar a producţiei şi se asezonează din plin cu stridenţe. Se serveşte cu citate biblice aşa, de final, ca o redundanţă în plus. Poftă bună (sau NU).

PS: Ai văzut o piesă din Festivalul Naţional de Teatru 2007 sau din FNT [off] LUNI 2007 de la Green Hours? Scrie despre ea în fix 5 rînduri (în word, cu diacritice) şi trimite fişierul rezultat la [email protected] pentru ca părerea ta să apară pe LiterNet. Spune şi altora ce ţi-a plăcut şi ce e de evitat!


Nu uitaţi: Aplaudaţi doar dacă - şi cît - vă place! O campanie iniţiată de LiterNet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus