noiembrie 2007
Festivalul Naţional de Teatru 2007
9 noiembrie 2007

Schaubuhne am Lehniner Platz, Berlin
Concert la cerere de Franz Xaver Kroetz
Regia: Thomas Ostermeier

Alienarea urbană ucide. Oamenii devin automate. Ticurile, tabieturile, comportamentele compulsiv-obsesive ne dau iluzia că trăim. În fapt, sunt doar spoiala unei goliciuni. În mecanica umană sinuciderea e doar o altă acţiune automată. Domnişoara Rasch decide să se sinucidă ca şi cum ar decide să joace solitaire. E o decizie simplă, fără furtuni interioare, sterilă. Ca viaţa pe care a dus-o.


10 noiembrie 2007

Schaubuhne am Lehniner Platz, Berlin
Nora de Henrik Ibsen
Regia: Thomas Ostermeier

Nora este un spectacol despre peştii dintr-un acvariu. Nora este un spectacol despre o femeie pe care propria ei existenţă o sufocă. Nora este o lecţie de brechtianism (ne trebuia, pe Brecht nu ni-l explică nici şcoala, nici practica). Nora este un spectacol rece, perfect argumentat, un hiperrealism social aşa cum ştiu nemţii să facă. Nora şi Concert la cerere sunt impecabil jucate şi impecabil tehnic. Nora este un spectacol filmic, cu perspective cinematografice şi limpezimea unui glob de cristal.


PS: Ai văzut o piesă din Festivalul Naţional de Teatru 2007 sau din FNT [off] LUNI 2007 de la Green Hours? Scrie despre ea în fix 5 rînduri (în word, cu diacritice) şi trimite fişierul rezultat la [email protected] pentru ca părerea ta să apară pe LiterNet. Spune şi altora ce ţi-a plăcut şi ce e de evitat!


Nu uitaţi: Aplaudaţi doar dacă - şi cît - vă place! O campanie iniţiată de LiterNet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus