noiembrie 2007
Festivalul Naţional de Teatru 2007
15 noiembrie 2007

Teatrul 74 din Târgu-Mureş şi Arts Council of Canada
Geniul crimei
de George F. Walker
Regia: Theodor Cristian Popescu

Poveştile cu gangsteri au făcut deliciul anilor '70 - '80 în America. Literatură, teatru, cinema. Le ştim, le-am citit / văzut, le cunoaştem construcţia. Au din scriitură replici bune, umor şi personaje din eşalonul cinşpe al Mafiei, adică găinarii. Piesa Geniul crimei se încadrează în această tipologie, actorii mureşeni joacă foarte bine toţi, cu un plus pentru Theo Marton, delicios în rolul ghiniostului beţiv moralist. Toate bune şi frumoase, dar la sfârşit am o nedumerire: la ce ne trebuie un astfel de text (s-au făcut mai multe spectacole de genul ăsta) care în România nu are nicio rezonanţă? Aceasta-i întrebarea. Dacă cineva are răspunsul (altul decât că e vorba despre purul enterteiment)...


Nu uitaţi: Aplaudaţi doar dacă - şi cît - vă place! O campanie iniţiată de LiterNet.

1 comentariu

  • Nostalgii dintr-o copilarie comunista
    [membru], 19.11.2007, 17:03

    Exista o melancolie a baietelului de pe maidan care viseaza (inca!) o America tumultoasa si romantica, cu iz de vitejie haiduceasca a la comisarul Moldovan. Rezonanta? Poate daca i se fac "upgradari" piesei, in tonul: "Peace, bro'!", "Whaddup!"

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus