Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Articole diverse

Filme nu prea de văzut


Libertatea, noiembrie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un film care a făcut încasări babane este Knocked Up / Un pic însărcinată. Este regizat de Judd Apatow - care m-a făcut să mor de rîs cu 40 Year-Old Virgin -, aşa că l-am văzut plin de speranţe şi încredere... Acuma, sincer, chestia cea mai mişto (dar care n-are legătură cu filmul) mi s-a părut titlul românesc: nu prea-mi dau seama cum e să fii "un pic" cu burta la gură, dar sună haios. În rest, filmul (cică o comedie romantică...) mi s-a părut o ditamai plăcinta (sau placentă, că tot e gravidă fata) fadă, care-ţi rămâne între dinţi. Povestea (lăbărţată - probabil, ca să fie în ton cu subiectul) e despre o tînără frumoasă şi ambiţioasă din televiziune (Katherine Heigl) care iese cu sor-sa la o băută, se face cui şi rămîne cum zice titlul după o noapte fără prezervativ; hodoronc-tronc, cînd constată că noaptea respectivă i-a lăsat un suvenir care mişcă, se hotărăşte să păstreze plodul - ba să se mai şi cupleze cu luzărul grăsan (Seth Rogen) care i-a făcut-o!... Luzărul cu pricina e genul cu care nu faci sex decît eventual cu lumina stinsă (şi, într-adevăr, la beţie), dimineaţa îi dai papucii şi basta. Nu ştiu ce au găsit unii / unele la filmul ăsta, da' eu n-am crezut o iotă. În plus, e şi foarte lung. Probabil că trebuie să fii mamă ca să te convingă o astfel de poveste - dar, cum nu sînt şi nici n-am de gînd, eu, unul, m-am plictisit.

Tot la capitolul "dacă n-aveţi altceva mai bun de făcut" puteţi bifa şi Roming, un film cehesc (regia: Jan Vejdelek) cu al nostru Jean Constantin în rol de bulibaşă. V-aţi prins că este vorba despre romii noştri, ai lor, ai cehilor şi ai tuturor (vezi italienii) şi care, ca "epopee" ţigănească, pică fix ca musca-n lapte în momentul de faţă... dar, mă rog, filmul a fost lansat înainte de nenorocirea de la Roma. E genul de poveste rotunjită la colţuri şi cosmetizată la greu cu crema "Political Correctness nr. 1", din care ţiganii ies ca nişte copii mari cheflii şi bonomi, plini de muzică şi de viaţă - sarea pămîntului, ce mai. Ce e aiurea e că filmul e vorbit în cehă (inclusiv Jean C. ciripeşte pe limba regiei!), dar naratorul le zice (ca Valentin Teodosiu ce se află) pe româneşte, mînca-ţi-aş... Toate articolele despre Articole diverse

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Apel pentru proiecte FILM+, 2018, Comunicat de presă
 Photon - o lecţie exhaustivă despre fenomenul vieţii la Documentary Mondays, Comunicat de presă
 Invitaţie la contemplare prin călătorie la Documentary Mondays - Voyage of Time: Life's Journey, Comunicat de presă
 Documentary Mondays - Să muncim şi să murim sau să trăim veşnic?, Comunicat de presă
 Călătorie spre centrul creierul uman - On the Trail of Evil la Documentary Mondays, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer