Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Notes on a Scandal

Jurnal. De scandal. - Notes on a Scandal


24-FUN, ediţia Timişoara-Arad, august 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
D-nă dirigintă, recunosc: într-a X-a eram nebun după d-voastră! Eram un puşti, eraţi o zînă. Iubirile interzise sunt mai frecvente decît ar părea. Cazul tînărului care s-a iubit cu profa de română a zguduit prin gestul final. Şi a declanşat mecanismul neruşinat (& macabru) al fabricii de can-can-uri. Numai în gura de pitbull a presei să n-ajungi! Monstrul cu 1000 de fălci apare şi în Notes on a Scandal. Pe o partitură similară.

Tînăra profesoară Sheba (Cate Blanchett), alunecă asemeni unei şcolăriţe într-o idilă cu un elev de-a X-a. Mai complicat: e căsătorită şi are doi copii. Menage à trois? Nu, à quatre. Colega Barbara (Judi Dench), baba de istorie, pare că îi întinde o mînă de ajutor, dar de fapt se întinde s-o pipăie. Blanchet întruchipează un animal superb dar vulnerabil, ca un inorog vînat de toţi. Dench e păianjenul care îşi ţese plasa cu perfidie. Portretul vampirului la bătrîneţe. Contrastul dintre eroine e intens, dar amîndouă sunt nişte ciudăţenii.

Regizorul Richard Eyre nu mizează pe senzaţionalul poveştii. Urmăreşte resorturile care au condus la gestul infam. Sheba e femeia pasională (o cheamă Hart) care îşi pierde temporar raţiunea. Aventura ei poate fi o defulare "în oglindă". Şi ea s-a îndrăgostit anterior de profesorul cu mult mai în vîrstă (Bill Nighy), acum soţul ei. Odată iscat scandalul, ajung cu toţi în malaxorul presei, de unde nimeni nu scapă întreg. Dar dincolo de media e publicul care se hrăneşte cu nefericirea altora. El e monstrul cu 1000 de fălci. Toate articolele despre Notes on a Scandal


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Lucian Mircu


Alte articole

 Scandalosul jurnal al domnişoarei Barbara - Notes on a Scandal, Alex. Leo Şerban
 Antiromanţă - Notes on a Scandal, Andrei Gorzo
 Ecranizarea lui Richard Eyre se bazează foarte mult pe actori - Notes on a Scandal, Iulia Blaga
 Parfum de thriller (I) - Notes on a Scandal, Iulia Blaga
 Fata moşului şi fata babei... - Notes on a Scandal, Lucian Maier
 Toate articolele despre Notes on a Scandal


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer