Eddie's site / decembrie 2007
Interview
Dacă vrei să vezi un film adorabil, păstrat departe de ameninţarea computerului sau a altor clişee moderne de care abuzează majoritatea cineaştilor ca de un nou tip de marijuana, du-te la Interview.

Steve Buscemi e un actor special. A jucat în atât de multe filme bune încât e aproape imposibil să-ţi aminteşti de toate. De la Reservoir Dogs la Pulp Fiction, de la Con Air la Fargo şi aşa mai departe. Nu întotdeauna în rol principal dar poate tocmai ăsta a fost farmecul lui: să facă roluri secundare remarcabile, prin care să ridice valoarea filmului.

În cazul lui Interview e vorba de altceva. Buscemi e regizor, scenarist şi joacă rolul principal. Unul dintre cele două, alături de Sienna Miller. Un ziarist specializat pe subiecte politice e trimis de editorul său să ia un interviu unei vedete de filme de categorie B. Sienna Miller joacă o vedetă de tip Paris Hilton sau, mai degrabă, una de tip Sienna Miller, dacă luăm în considerare faptul că la această oră este una dintre cele mai controversate persoane de la Hollywood. Interviul care începe într-un restaurant se continuă în mod întâmplător în apartamentul vedetei. Unde, între cei doi, începe şi se dezvoltă un fascinant joc al seducţiei şi al trădării.

Dacă pe Buscemi îl ştiam capabil de acte măreţe, recunosc că pe Sienna Miller nu o văzusem decât fugitiv în Alfie şi nu-i remarcasem charisma. Probabil că, alături de Buscemi, e forţată să dea tot ce are mai bun: e dezinvoltă, tandră, nebună, parşivă... Cu alte cuvinte, completează perfect jumătatea masculină a unui film care aminteşte de vremurile bune ale cinematografiei.
Regia: Steve Buscemi Cu: Sienna Miller, Steve Buscemi

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus