Filmul despre Radio Europa Liberă, regizat de Alexandru Solomon, va fi difuzat timp de trei săptămâni la rând de postul naţional de televiziune, într-o variantă mai bogată decât cea difuzată în cinematografe, de trei episoade a câte 52 de minute.
În prima parte a "războiului", ce va fi difuzată joi, 6 martie 2008, la ora 20,45, se vorbeşte despre perioada aflată sub semnul cutremurului de la 4 martie 1977, până la atacul contra Monicăi Lovinescu.
Faţă de versiunea de cinema, în cea de TV apar încă doi foşti redactori ai secţiei româneşti a Radio Europa Liberă, Mircea Carp şi Gelu Ionescu, alături de Ralph Walter, vicepreşedinte american al Radioului. De asemenea în acest episod, sunt descrise peripeţiile lui Vasile Paraschiv în spitalele psihiatrice româneşti.
După ce a fost difuzat timp de 11 săptămâni în cinematografele româneşti, filmul continuă să circule în festivalurile internaţionale: după IDFA (Amsterdam), DOK (Leipzig), Alpe Adria (Trieste), Goteborg IFF, urmează Londra şi Nyon, Elveţia.
Cold Waves/Război pe calea undelor. În anii '70-'80, Europa Liberă reprezenta confidentul a milioane de români şi supapa de evacuare a nemulţumirilor lor, fiind, pentru oamenii regimului, un duşman care trebuia redus la tăcere. Filmul reconstituie o neasemuită poveste de dragoste şi ură, ţesută în jurul a ceva ce nu se poate vedea, atinge sau cântări: undele radio. Rolul cel mai important îl joacă aceste unde şi dubla lor semnificaţie: un război între undele radiofonice şi radiaţiile mortale. Toate personajele acestei poveşti se confruntă din nou în documentarul lui Alexandru Solomon: cei de la radio, fostele voci fără chip; ascultătorii, prietenii lor din ţară; securiştii, ascultătorii tuturor; terorişti internaţionali; disidenţi şi secretari de partid - români, germani, americani, francezi şi de alte naţionalităţi.
Documentarul este o coproducţie România-Germania-Luxemburg, între Hi Film, Geppert Productions şi Paul Thiltges Distributions, în asociere cu TVR, YLE Finlanda, cu sprijinul CNC şi al Jan Vrijman Fund.