Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Cocoşul decapitat

Radu Gabrea vrea să-şi ducă filmul Cocoşul decapitat în caravană prin ţară


martie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Regizorul Radu Gabrea, al cărui film, Cocoşul decapitat, va avea pe 28 martie 2008 premiera oficială în România, doreşte să-şi promoveze producţia prin ţară cu o caravană asemenea celei realizate de Mungiu pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile. "Vom face o caravană cinematografică, la fel cum a făcut şi Mungiu", a declarat regizorul Radu Gabrea într-o conferinţă de presă.

Filmul relatează povestea unor adolescenţi a căror maturizare este legată de destinul comunităţii săseşti din Ardeal şi are la bază cartea cu acelaşi nume a lui Eginald Schlattner. Producţia a fost filmată la Sibiu, Mediaş şi Agnita, recompunând atmosfera anilor 1940. "Pe 16 mai 2008, filmul va fi prezentat special la Mediaş, unde este o întrunire a saşilor", a adăugat Gabrea.

"Cartea mi s-a părut extraordinară", a spus regizorul despre volumul lui Eginald Schlattner. "Am citit cartea înainte ca aceasta să devină celebră, am optat pentru carte şi se pare că am avut o intuiţie bună", a mai zis el, adăugând că autorul cărţii a fost foarte mulţumit de rezultatul final, plângând chiar atunci când l-a văzut pentru prima dată. Astfel, regizorul a declarat că se aşteaptă ca filmul "să fie văzut de două-trei milioane de spectatori".

De asemenea, în România filmul va fi prezentat şi la TVR, "când vom vedea noi că nu mai avem ce să stoarcem din cinematografe", a mai spus Gabrea. TVR a participat la finanţarea filmului Cocoşul decapitat.

Următorul film al lui Radu Gabrea, Călătoria lui Gruber, va fi lansat în toamnă, regizorul declarând că următorul său proiect este tot după o carte a lui Schlattner, Mănuşile roşii, care povesteşte epopeea, în România, a unui student sas. "Cartea am propus-o CNC-ului la concurs şi am primit cea mai mică notă (...). Eu am să fac "Mănuşile roşii" indiferent de acestă notă", a ţinut regizorul să precizeze.

Întrebat de ce nu şi-a lansat filmul mai devreme, având în vedere că acesta a fost prezentat în vara anului 2007 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Gabrea a spus că momentul nu ar fi fost unul bun, având în vedere atenţia de care se bucurau filmele lui Cristian Mungiu şi Cristian Nemescu la acel moment. "Cum era să ies eu cu filmul după două premii mari la Cannes, după un Palme d'Or? Şi aşa avem puţine cinematografe şi puţini spectatori. Nu se putea, în densitatea mediatică a filmului lui Mungiu şi a lui Nemescu", a spus el.

Filmul Cocoşul decapitat, al cărui scenariu este semnat de Radu Gabrea şi Bernd Koss, are o distribuţie care reuneşte actori români şi străini, în rolurile principale fiind David Zimmerschied (Germania), Alicja Bachleda-Curus (Polonia), Ioana Iacob şi Axel Moustache (pe numele adevărat Alexander Tudor Mustaţă).

Sageata Vezi trailerul filmului Cocoşul decapitat de Radu Gabrea:

 Toate articolele despre Cocoşul decapitat


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Fişe de lectură - Cocoşul decapitat, Lucian Maier
 Exitus - Cocoşul decapitat / Der Geköpfte Hahn, Andrei Gorzo
 Salam săsesc... cu soia - Cocoşul decapitat, Mihnea Columbeanu
 Radu Gabrea: Neasumarea adevărului e o otravă pentru sufletul unui popor, Iulia Blaga
 La Sibiu, Cocoşul decapitat cîntă în germană, Iulia Blaga
 Toate articolele despre Cocoşul decapitat


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer