aprilie 2008
Asociaţia culturală DevArt din Deva şi Astra Film Sibiu organizează, pe tot parcursul anului 2008, un eveniment cultural de excepţie Caravana Astra Film la Deva.

Caravana Astra Film va include un număr de 26 de proiecţii de film documentar, prezentate în cadrul festivalului Astra Film Fest de la Sibiu. Filmele aparţin unor regizori români şi străini, majoritatea fiind premiate în cadrul a numerose manifestări de gen de pe mapamond.

Programul special editat, ce va fi distribuit la intrarea în sala de spectacol, include scurte prezentări ale filmelor.


Film, muzică şi invitaţi speciali

Caravana va porni la drum în data de 18 aprilie 2008, ora 18.00, în sala mare a Casei de cultură "Drăgan Muntean" din Deva, cu filmul La drum al regizorului sibian Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

La gala de deschidere va fi prezent regizorul Dumitru Budrala şi o parte din echipa cu care a realizat filmul. Invitaţi speciali: Emil Hurezeanu şi Cristian Tudor Popescu.

În deschiderea acestui eveniment va avea loc lansarea televiziunii on-line shooopps.com. Gala se va încheia cu spectacolul oferit de Sorin Apan şi Minisatul Sf. Andrei (Braşov).

Organizatorii vor da posibilitatea tuturor spectatorilor să intre direct în dialog cu invitaţii.


Caravana Astra Film la drum de zece ani

În 1998, ASTRA FILM FEST propunea, în premiera în România, un experiment de restituţie culturală: vizionarea unui film documentar despre păstorii transhumanţi din Carpaţi (La drum) în satul protagoniştilor. La proiecţie a asistat întreaga comunitate, alături de participanţii la Festivalul international de film de la Sibiu, - regizori şi specialişti în film documentar din toată lumea. A fost primul drum al Caravanei ASTRA FILM.

De atunci, fiecare ediţie ASTRA FILM FEST a inclus CARAVANA în programul său. Caravana ASTRA FILM a călătorit la Cluj, Bucureşti, Budapesta, Belgrad, Cracovia, Paris. Recent, Caravana ASTRA FILM a fost la Penitenciarul din Aiud.

Pâna la sfârşitul anului, traseul Caravanei ASTRA FILM va trece pe la Iaşi şi Bucureşti şi, în străinătate, în Poznan, Amsterdam şi Siberia.

Caravana Astra Film la Deva este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Deva, Casei de cultură "Drăgan Muntean", Consiliului Judeţean Hunedoara şi Direcţiei judeţene pentru tineret a judeţului Hunedoara.
De: Regia: Cu:

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus