aprilie 2008
Festivalul TIFF 2008
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc organizează în luna iunie 2008 a 6-a ediţie a atelierului de film Let's Go Digital!. Devenit deja o tradiţie asociată cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania care îl găzduieşte din 2005, Let's Go Digital! a urmat şi un drum separat prin cele două ediţii organizate independent de festival - una desfăşurată în Bucureşti, iar cealaltă în localitatea 2 Mai, sub forma unei şcoli de iarnă. Această a 6-a ediţie revine sub umbrela TIFF şi va avea loc în Cluj, concomitent cu festivalul (30 mai - 8 iunie 2008).

Workshopul se adresează tinerilor din toată ţara, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Timp de 10 zile, participanţii Let's Go Digital! au ocazia să cunoască bazele creaţiei cinematografice din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. La final, cele 5 echipe formate din câte 3 participanţi realizează 5 filme de scurt metraj cu o durată de aproximativ 5 minute.

Tinerii sunt asistaţi în permanenţă de 5 tutori, profesionişti activi din cinematografia românească. Au ocazia să lucreze cu echipament tehnic de ultimă generaţie, să întâlnească invitaţii festivalului, să vizioneze filmele din selecţia oficială iar la final să-şi prezinte propriile creaţii în faţa publicului de la Cluj. La finalul workshopului, publicul votează cel mai bun film, premiat în cadrul Galei de închidere a festivalului.

Pentru selecţie, participanţii sunt invitaţi să trimită următoarele documente:
un CV însoţit de o fotografie a candidatului
1 scrisoare de motivaţie (aprox. o pagină)
1 idee pentru un spot video de 30 de secunde pentru promovarea atelierului de film Let's Go Digital! (max. o pag)
orice tip de material audio vizual pe care l-au realizat în orice fel de condiţii (video, audio, fotografie, site, desene, etc.) care să le demonstreze creativitatea.

Ca şi în cazul Şcolii de Iarnă desfăşurată acum câteva luni, Let's Go Digital! va da ocazia foştilor participanţi să se întoarcă şi să aprofundeze cunoştinţele dobândite la una dintre ediţiile anterioare. Datorită numărului mare de cereri din partea foştilor participanţi, în această ediţie, 3 dintre foştii participanţi Let's Go Digital! vor putea să participe activ la workshop, cu rolul de "intermediari" între profesori şi participanţi. Pentru ei, selecţia necesită trimiterea următoarelor documente:
un CV însoţit de o fotografie a candidatului
un film realizat de ei în intervalul scurs de la terminarea ediţiei Let's Go Digital! la care au participat şi până în prezent.

Aşteptăm toate aplicaţiile pe e-mail la adresa: [email protected] sau prin poştă la adresa: APFR - Let's Go Digital!, Strada Popa Soare, nr. 52, sector 2, Bucureşti.

Termenul limită pentru primirea aplicaţiilor este 15 mai 2008.

Let's Go Digital! se bucură de susţinerea Clandestino.ro, CineFan.ro, Homemade.ro şi Televiziunea U.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus