Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2008

Bunica bate toba în deschidere la FITS 2008


mai 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
După ce au cântat în deschiderea Roskilde Festival (Danemarca) - unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen din lume, care atrage an de an un număr impresionant de 1 milion de participanţi - trupa Zdob şi Zdub vine la Sibiu pentru a da tonul manifestărilor din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Energii - 2008. Pe parcursul celor 11 zile de festival, opt trupe internaţionale vor face o trecere în revistă a celor mai diverse genuri muzicale. Artişti din Moldova, Franţa, Canada, Israel, Mexic, Statele Unite ale Americii şi România vor susţine concerte în Sibiu şi împrejurimi, delectând publicul venit să asiste la maratonul teatral - Energii 2008.

Unici ca stil muzical şi ca prezenţă, artiştii trupei Zdob şi Zdub vor susţine un concert în data de 29 mai 2008, în Piaţa Mare din Sibiu, cu începere de la ora 22.00. Cu nu mai puţin de 14 ani de activitate muzicală în spate, Zdob şi Zdub este cea mai cunoscută şi apreciată trupă a scenei muzicale din Republica Moldova şi nu numai. Extrem de populari şi în rândul publicului din România, cu numeroase hituri care au ocupat cele mai înalte poziţii ale clasamentelor muzicale autohtone, Zdob şi Zdub este cu adevărat o trupă inconfundabilă.

Proconsul, prima trupă din România care a câştigat trofeul Cerbul de aur, va susţine un concert extraordinar în cadrul manifestărilor de închidere ale FITS 2008, în 8 iunie 2008, ora 20.30, în Piaţa Mare. Cunoscuţi fanilor din România pentru mega - hituri ca "Zbor", "Mi-ai luat inima", "Cerul" sau "Despre tine", cei de la Proconsul formează una dintre cele mai reprezentative trupe ale muzicii uşoare româneşti.

Pe durata Festivalului, publicul va putea urmări alte şase trupe. În zilele de 31 mai şi 1 iunie 2008, în Piaţa Mare, începând cu orele 22.30, membrii trupei Tararam (Israel) se mişcă, dansează, cântă şi bat la tobe într-o armonie perfectă. Artiştii vor da naştere unor sunete absolut extraordinare, folosindu-se de obiecte obişnuite, unelte, tobe suspendate, instrumente de percuţie şi de propriile trupuri. La Goutte au Nez (Franţa), o fanfară formată din opt muzicieni, Ragleea (Canada), ce vor susţine trei concerte originale care îmbină muzica indiană cu cea occidentală, mexicanii de la Mariachi Figuerao (Mexic), Kleztory (Canada), ce vor interpreta muzică tradiţională evreiască şi o trupa de "folk mondial" din America, vor arăta de ce Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu rămâne o platformă care permite diferitelor culturi de pe diferite continente să interacţioneze, să se exprime şi să fie cunoscute de public. Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2008


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cum îţi schimbă un spectacol rolul, Delia Marinescu
 Teatrul fluid: Salt - FITS 2008, Oltiţa Cîntec
 Dramele unei lumi derutate - FITS 2008, Magdalena Boiangiu
 Energiile spectacolului - FITS 2008, Doina Papp
 Superlativele FITS 2008, Oana Stoica
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer