iunie 2008
Festivalul TIFF 2008
Filme în premieră, proiecţii eveniment şi un concert pe cinste! Toate acestea va aşteaptă miercuri, 4 iunie 2008, la TIFF 2008, în Ziua Filmului Maghiar, devenită o tradiţie a festivalului clujean. Cinematografele Arta, Republica şi Echinox, dar şi Muzeul de Artă şi Teatrul Naţional vor găzdui o serie de producţii cu care regizorii maghiari au făcut furori în festivaluri.

Una din proiecţiile care nu trebuie ratată este Delta, în regia lui Kornel Mundruczo, o prezenţă deja obişnuită la TIFF. Inclus în competiţie la Cannes 2008 şi câştigător al premiului FIPRESCI, filmul este proiectat la Cluj în premieră absolută în România, miercuri, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional. Filmul spune povestea unui bărbat care se întoarce după o lungă absenţă în satul lui natal şi se mută împreună cu sora sa pe proprietatea tatălui lor mort. Aici încep să construiască o casă şi un debarcader.

Delta este doar unul din filmele pe care fanii TIFF trebuie să şi le treacă în agendă. În Ziua filmului maghiar sunt programate, în total, 8 lungmetraje şi 7 scurtmetraje premiate la importante festivaluri de profil.

Ziua Filmului Maghiar la TIFF 2008 se va încheia în forţă, cu un concert incendiar al trupei Popivan. Toţi fanii rockului alternativ sunt aşteptaţi la Meeting Point, de la ora 22.00, la o distracţie pe ritmuri de muzică maghiară.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus