iunie 2008
Festivalul TIFF 2008
Atenţie cinefili! Dacă sunteţi fani HBO, Festivalul Internaţional de Film Transilvania v-a făcut program pentru joi, 5 iunie 2008. Devenită o tradiţie la TIFF, Ziua HBO vă propune în acest an trei lungmetraje de top produse de HBO, câştigătoare de Premii Emmy, Globuri de Aur sau selecţionate în festivaluri dintre cele mai importante, precum Veneţia ori Sundance. Intrarea la toate aceste proiecţii este liberă!

Highlight-ul selecţiei HBO este documentarul lui Spike Lee, Katrina: Recviem în patru acte / When the Levees Broke: Requiem in Four Acts, un film-maraton de 4 ore şi jumătate care analizează consecinţele cutremurătoare ale lipsei de reacţie a autorităţilor americane în faţa distrugerilor produse de uraganul Katrina în 2005. Pelicula i-a adus cunoscutului regizor american 3 premii Emmy şi alte 4 nominalizări, Premiul Venice Horizons Documentary şi trofeul Human Rights Film Network la Festivalul de la Veneţia. Documentarul este programat joi, de la ora 10.30, la Cinema Arta.

Tot la Arta, însă de la ora 22.30, puteţi viziona un documentar extrem de interesant, selecţionat la Festivalul Sundance. Este vorba despre Insomnia / Wide Awake, o impresionantă mărturie a regizorului-protagonist Alan Berliner, suferind din naştere de insomnie.

Al treilea eveniment de neratat al Zilei HBO este filmul Mrs. Harris al regizoarei Phyllis Nagy. Pelicula cu Annette Bening şi Ben Kingsley în rolurile principale, nominalizată la 12 Premii Emmy şi 3 Globuri de Aur în 2006, va fi proiectată de la ora 12.00, la Muzeul de Artă.

Vă reamintim că în cadrul galei TIFF ce va avea loc sâmbătă, 7 iunie, veţi putea afla câştigătorii Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO şi organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Anul acesta s-au înscris în concurs 236 de scenarii, dintre care 180 de scurtmetraj şi 56 de lungmetraj. Valoarea premiului pentru scenariul de lungmetraj câştigător este de 3000 USD, iar pentru scenariul de scurtmetraj câştigător - 1500 USD.

Scenariile finaliste vor fi publicate pe LiterNet cu acordul autorilor.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus