Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2008

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Start în forţă la Zilele Filmului Românesc la TIFF 2008


iunie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filme româneşti "pe pâine"! Asta vor "servi" cinefilii preţ de trei zile! Şi asta pentru că la TIFF debutează în forţă, mâine, joi 5 iunie 2008, Zilele Filmului Românesc. Între 5 şi 7 iunie 2008, publicul va face cunoştinţă cu cele mai noi şi mai aşteptate producţii româneşti, lung şi scurt metraje, ficţiune şi documentar.

Pe lângă filmele programate, cele trei zile dedicate cinematografiei autohtone vor fi pigmentate de multiple sesiuni de workshopuri, seminarii şi întâlniri între realizatorii de film din România, producători, agenţi de vânzare şi cineasti din străinătate şi reprezentanţii mass media acreditaţi la festival.

Prima dintre zilele dedicate cineaştilor autohtoni programează o serie de evenimente ce nu trebuie ratate. TIFF 2008 v-a pregătit filme în premieră absolută şi întâlniri cu cei mai îndrăgiţi cineaşti români.

Un debut important îl reprezintă Tache - o comedie neagră marca Igor Cobileanski, cu Mircea Diaconu, Constantin Drăgănescu, Mara Nicolescu şi Gabriel Spahiu, cu un scenariu semnat de Mara Nicolescu. Filmul prin care Cobileanski şi-a propus să facă publicul să râdă este programat joi, 5 iunie, ora 12.00, la Cinema Arta la o proiecţie specială în prezenţa regizorului şi echipei filmului.

Publicul clujean va putea face cunoştinţă şi cu cea mai nouă producţie marca Mircea Daneliuc, Marilena. În premieră absolută în România, filmul este programat la TIFF 2008 joi, 5 iunie, de la ora 18.00, la cinema Republica. La proiecţia de gală vor fi prezenţi actorii Serghei Mizil şi Nicodim Ungureanu.

Numelor deja consacrate din industria autohtonă de film li se alătură anul acesta un debutant ambiţios - George Dorobanţu. Lungmetrajul său independent, Elevator, este programat de la ora 20.30, la Cinema Arta.

Una dintre cele mai îndrăgite actriţe din România, Tamara Buciuceanu Botez vine joi la întâlnirea cu publicul clujean. O veţi putea vedea la proiecţia specială a filmului Cuibul de viespi, programat de la ora 18.00, la Cinema Arta. Este un clasic al cinematografiei româneşti, prin care TIFF o omagiază pe actriţa ce va primi la ediţia a şaptea a festivalului Premiul pentru Întreaga Carieră.

Prima zi dedicată producţiilor româneşti a programat şi o serie de scurt metraje de succes. Cei care au ratat în deschiderea TIFF producţia Fatza galbenă care râde mai au o şansă: proiecţia de la Cinema Echinox, de la ora 21.30. Tot în aer liber, dar la Enigma, mai puteţi vedea joi, 5 iunie, de la ora 22.30, documentarul 1 lună cu 432 şi producţia Luni, în regia lui Marian Crişan - povestea unei zile cu totul speciale din viaţa lui Şişu (La Familia). Toate articolele despre Festivalul TIFF 2008


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Oana Răsuceanu


Alte articole

 Ulei pe pânză la TIFF 2008, Florian-Rareş Tileagă
 Festival. Film festival - TIFF 2008, Andrei Creţulescu, cu SMS-uri de la directorul festivalului Mihai Chirilov
 În culise la TIFF (2008) / Ghid de folosinţă pentru ediţiile următoare, Iulia Blaga
 După 9 ani, concursul de scenarii HBO are o istorie deloc neglijabilă, Cristina Corciovescu
 Cum s-a văzut TIFF 2008 de la AperiTIFF, Autori diverşi
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer