iunie 2008
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Goethe Bucureşti, vă invită vineri şi sâmbătă - 6 şi 7 iunie 2008 - la două evenimente speciale.

Brynjar Bandlien aduce în Zilele Strîmbe - excentricul solo The Part şi piesa Mary's Dance - create şi performate de Antonija Livingstone.

Antonija Livingstone - cunoscută publicului din piesele lui Meg Stuart şi Vera Mantero - se afirmă ca un performer deosebit de liber, o "flamboaianta", inteligenta şi spirituală.

6 iunie 2008, Studio 1, ora 20.00

The Part - Antonija Livingstone (CA)
Aşa cum a fost des arătat, rolurile sociale şi cele "performative" împart numeroase caracteristici şi farmece/fascinaţii. Există modalităţi de a fi/de a te purta la munca şi modalităţi de a te purta la o petrecere, modalităţi de a te purta în balet şi modalităţi de a te purta în dansul conceptual. În The Part astfel de roluri sunt ceva mai mult decât material pentru un joc liber şi anarchic.

7 iunie 2008, sala Rondă, ora 20.00

Mary's Dance - Antonija Livingstone (CA)
"Există atît de multă libertate pură în spectacolele Antonijei Livingstone. Şi cred că este acea libertate pe care o căutam cu toţii dar pe care prea rar ştim unde să o găsim. Poate este genul de libertate pe care o poţi doar fura." (Jacob Wren, Canada)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus