iunie 2008
Festivalul TIFF 2008
Megapremiere, filme venite direct de la Cannes, întâlniri cu cei mai importanţi cineaşti români! Toate acestea au fost ingredientele Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2008! Mâine, sâmbătă 7 iunie 2008, în ultima zi dedicată producţiilor autohtone, cinefilii se pot delecta cu filme eveniment şi au încă o şansă să revadă producţii care au făcut furori.

Dacă aţi ratat premiera de vineri de la Teatrul Naţional, sâmbătă aveţi ocazia să faceţi cunoştinţă la TIFF cu scurt metrajul care a câştigat în acest an la Cannes trofeul Palme d'Or. Megatron, al regizorului Marian Crişan, este programat la ora 15.30 la Cinema Republica şi va fi urmat de Boogie, mult aşteptatul film al lui Radu Muntean, prezent anul acesta la Festivalul de la Cannes în Quinzaine des Réalisateurs.

Tot mâine, în ultima dintre Zilele Filmului Românesc, este programat, de la ora 10.00 la Cinema Victoria, şi Podul de flori al regizorului Thomas Ciulei (Marele premiu la Festivalul goEast de la Wiesbaden), un documentar emoţionant despre viaţa unei familii (tată şi trei copii) din Republica Moldova. Tot la Cinema Victoria, dar de la ora 18.00, fanii TIFF pot viziona cel mai recent film al regizorului Radu Gabrea, Călătoria lui Gruber / Gruber's Journey. Din distribuţia filmului fac parte Florin Piersic jr., Claudiu Bleonţ, Marcel Iureş, Răzvan Vasilescu şi Alexandru Bindea.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus