Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul TIFF 2008

Scurtmetraje EFA - TIFF 2008


AperiTIFF, iunie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Fiecare dintre scurt metrajele din această proiecţie a fost premiat la un festival de film. Acest eveniment special aduce pe acelaşi ecran cîştigătoarele premiilor UIP (United International Pictures) pentru Scurt metraj de la festivalele de film de la Gent, Valladolid, Angers, Rotterdam, Berlin, Tampere, Cracovia, Grimstad, Vila Do Conde, Edinburgh, Sarajevo, Veneţia şi Drama.

Iată meniul:

Sageata Kwiz (Belgia, 2006, r. Renaud Callebaut) deschide proiecţia cu un duel al orgoliilor geriatrice. Două doamne respectabile înarmate cu telefoane mobile se întrec într-un quiz tot mai strîns, tensionat şi exploziv.

Sageata Le dîner (Franţa, 2006, r. Cecile Vernant) surprinde o întîlnire romantică la un restaurant de lux între un diplomat promiţător şi o secretară la o firmă de avocatură. Scurt metrajul premiat la Valladolid discută concentrarea indivizilor contemporani pe statusul social-economic. El încearcă să scape de ea găsind-o necorespunzătoare, ea se agaţă de el văzînd-ul ca pe un potenţial om de succes.

Sageata Adjustment (Marea Britanie, 2006, r. Ian Mackinnon) constituie un deliciu din punct de vedere tehnic. Filmul acoperă tema acceptării unei relaţii de cuplu eşuate. Apariţia secvenţelor de animaţie în cele mai surprinzătoare locuri şi circumstanţe ca persistenţă a vederii lasă să transpară efortul personajului de-a trece peste persistenţa memoriei afective.

Sageata Amin (Olanda, 2006, r. David Dusa) e un scurt metraj cu temă social-politică, dar cu accente sensibile de dramă de familie. Un algerian care merge cu maşina împreună cu fiul său prin Paris e oprit de poliţie pe motiv că are un far stricat. Poliţistul începe să-l hărţuiască pînă cînd riposta vine din cea mai surprinzătoare parte.

Sageata Rotten Apple (Marea Britanie, 2006, r. Ralitza Petrova) e o dramă de familie centrată pe relaţia unui băiat precoce cu tatăl său. Trăind la o fermă izolată, cei doi se alienează, lăsînd la suprafaţă frustrările. Apariţia în trecere a unei femei misterioase schimbă radical raporturile dintre ei.

Sageata Dreams and Desires - Family Ties (Marea Britanie, 2006, r. Joanna Quinn) e un scurt metraj de animaţie ce combină grotescul cu hilarul în povestea unui jurnal video al unei "cineaste" amatoare care tocmai şi-a cumpărat prima cameră video digitală; bogat în referinţe, umor slapstick şi animaţie de calitate.

Sageata Tokyo Jim (Marea Britanie, 2006, r. Jamie Rafn): Jim e un avocat englez în Tokyo pe cale de a finaliza un contract important cu un afacerist japonez, Yakamoto. Jim nu se simte bine, Yakamoto nu-l place şi ultimul lucru pe care ar vrea să-l facă e să meargă la un pahar după semnarea contractului. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2008


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Radu Meza


Alte articole

 Ulei pe pânză la TIFF 2008, Florian-Rareş Tileagă
 Festival. Film festival - TIFF 2008, Andrei Creţulescu, cu SMS-uri de la directorul festivalului Mihai Chirilov
 În culise la TIFF (2008) / Ghid de folosinţă pentru ediţiile următoare, Iulia Blaga
 După 9 ani, concursul de scenarii HBO are o istorie deloc neglijabilă, Cristina Corciovescu
 Cum s-a văzut TIFF 2008 de la AperiTIFF, Autori diverşi
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer