Libertatea / februarie 2004
Care este mutra cea mai văzută la Berlin? Simplu: aceea a Claudiei Schiffer! Apare la toate premierele, e filmată de toate televiziunile şi, tocmai cînd zici ca ţi s-a acrit de ea, te aşteptă - la un colţ de cotitura - zîmbindu-ţi sintetic de pe afişele L'Oreal... (Iar L'Oreal este unul din sponsorii principali ai Berlinalei '54, alături de Hugo Boss; probabil c-au luat-o pe Claudia la pachet.)

În seara deschiderii, Claudia s-a tot foit pe covorul roşu, cînd încolo cînd încoace, după cum îi strigau fotografii, pînă cînd s-a împiedicat în rochia-i lungă şi lamelată şi-a făcut un buf de toată frumuseţea! S-a ridicat repede, ce-i drept, că doar are vechime într-ale covorului - dar scena merită toate camerele (de foto & TV) îndreptate spre ea.

Se poate vorbi însă de o adevărată "epidemie": vineri, la proiecţia filmului Something's Gotta Give, Jack Nicholson s-a fîţîit şi el pe covor, de colo-colo, dînd autografe timp de 15 minute. Cînd a terminat, ameţit probabil de-atîta popularitate, s-a... împiedicat, fireşte, şi-a fost cît p-aci să se-ntindă, precum Claudia, pe roşu. Cît despre partenera lui din film, Diane Keaton, ea merge - deja - atît de împiedicat încît nu mai era nevoie să cadă... Şi, chiar dacă ar fi făcut-o, înfofolită cum era într-un palton gen pătură cu franjuri, lung pînă la glezne, sînt sigur că nici ea n-ar simţit, nici publicul n-ar fi sesizat: covor pe covor.

În Something's Gotta Give (o comedie romantică la vîrsta pensiei), Diane (care în film are 55 de ani iar în realitate bate spre 60) este curtată intens de Keanu Reeves, are o relaţie cu acesta, dar îl lasă pentru Jack - care a sărit de 60 şi în film, şi-n afara lui... Ce metodă contraceptivă foloseşti? - o întreabă Jack pe Diane, înainte de; Menopauza, răspunde ea...
Asta, împreună cu o replică din filmul francez Confidences trop intimes: - "Nu vreau să faci sex cu nevasta-mea la tine-n birou, vreau s-o faci acasă la noi, în pat!", îi spune soţul amantului - sînt, deocamdată, cele mai hot aici la Berlin, unde cam bate vîntul. La propriu, şi-un pic la figurat.

(Deplasare sponsorizată de firma PricewaterhouseCoopers)

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus