Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul de film Berlin 2004

Ziua împiedicaţilor - Corespondenţă de la Berlin (2)


Libertatea, februarie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Care este mutra cea mai văzută la Berlin? Simplu: aceea a Claudiei Schiffer! Apare la toate premierele, e filmată de toate televiziunile şi, tocmai cînd zici ca ţi s-a acrit de ea, te aşteptă - la un colţ de cotitura - zîmbindu-ţi sintetic de pe afişele L'Oreal... (Iar L'Oreal este unul din sponsorii principali ai Berlinalei '54, alături de Hugo Boss; probabil c-au luat-o pe Claudia la pachet.)

În seara deschiderii, Claudia s-a tot foit pe covorul roşu, cînd încolo cînd încoace, după cum îi strigau fotografii, pînă cînd s-a împiedicat în rochia-i lungă şi lamelată şi-a făcut un buf de toată frumuseţea! S-a ridicat repede, ce-i drept, că doar are vechime într-ale covorului - dar scena merită toate camerele (de foto & TV) îndreptate spre ea.

Se poate vorbi însă de o adevărată "epidemie": vineri, la proiecţia filmului Something's Gotta Give, Jack Nicholson s-a fîţîit şi el pe covor, de colo-colo, dînd autografe timp de 15 minute. Cînd a terminat, ameţit probabil de-atîta popularitate, s-a... împiedicat, fireşte, şi-a fost cît p-aci să se-ntindă, precum Claudia, pe roşu. Cît despre partenera lui din film, Diane Keaton, ea merge - deja - atît de împiedicat încît nu mai era nevoie să cadă... Şi, chiar dacă ar fi făcut-o, înfofolită cum era într-un palton gen pătură cu franjuri, lung pînă la glezne, sînt sigur că nici ea n-ar simţit, nici publicul n-ar fi sesizat: covor pe covor.

În Something's Gotta Give (o comedie romantică la vîrsta pensiei), Diane (care în film are 55 de ani iar în realitate bate spre 60) este curtată intens de Keanu Reeves, are o relaţie cu acesta, dar îl lasă pentru Jack - care a sărit de 60 şi în film, şi-n afara lui... Ce metodă contraceptivă foloseşti? - o întreabă Jack pe Diane, înainte de; Menopauza, răspunde ea...
Asta, împreună cu o replică din filmul francez Confidences trop intimes: - "Nu vreau să faci sex cu nevasta-mea la tine-n birou, vreau s-o faci acasă la noi, în pat!", îi spune soţul amantului - sînt, deocamdată, cele mai hot aici la Berlin, unde cam bate vîntul. La propriu, şi-un pic la figurat.

(Deplasare sponsorizată de firma PricewaterhouseCoopers) Toate articolele despre Festivalul de film Berlin 2004

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Berlin: Capul de perete, îmbrăţişarea şi peştişorul, Alex. Leo Şerban
 Puiu de Urs de Aur, Alex. Leo Şerban
 Festivalul de la Berlin, la final, Iulia Blaga
 Ursul se dă Cu capul de perete, Alex. Leo Şerban
 Cristi Puiu - Aicea am Ursul!!! - Berlin, 2004, Iulia Blaga
 Toate articolele despre Festivalul de film Berlin 2004


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer