Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Boogie

Sute de variante - Boogie


Eddie's site, octombrie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Am auzit oameni care mi-au spus că le-a plăcut Boogie foarte tare. Am auzit şi oameni care au mărturisit că filmul i-a nevrozat. Că Dragoş Bucur îşi spală puţa în chiuvetă aiurea-n tramvai. Că problemele cuplului Bucur - Marinca sunt prea la ordinea zilei pentru orice cuplu din clasa de mijloc a României pentru a le mai suporta şi într-un film.

După mine, Boogie nu e un film despre care să spui la final că ţi-a plăcut sau nu. Mie îmi place de Radu Muntean - mi-a plăcut Furia lui, punerea în scenă a clipurilor de la coniacul Unirea dar şi mai tare mi-a plăcut cum a regizat acum 4 ani spotul pentru campania de imagine FHM, în care Ileana Lazariuc decreta cu voce de bărbat că revistul de gen masculin e cel mai tare. Îmi place şi de Bucur, cu veşnicul lui aer de golan condescendent, de la care te aştepţi în orice secundă să-ţi trântească o flegmă sau, mai rău, să-ţi înţeleagă păsul. Ba mai mult, o ador şi pe Anamaria Marinca, o viitoare mare actriţă a României, cu toată aura ei de gagică blândă care din când în când o face pe-a dracu!

Dar mă opresc aici şi repet: Boogie nu e un film "de plăcut". E prea lângă tine ca să-ţi placă şi prea nesuferit ca să nu-ţi placă. E un reportaj al unui moment din viaţa oricărui bărbat, în care acesta se trezeşte prins în capcana unei vârste oarecare, cu privirea întoarsă către copilărismele pe care le-a iubit atât de tare şi cu mintea ancorată prea mult în prezentul responsabil. O dilemă cu o unică (şi corectă) rezolvare în film, dar cu sute de alte variante în momentul în care ai ieşit din sala de cinema.

Boogie - 2008, 102 min. Regia: Radu Muntean. Scenariul: Radu Muntean, Alexandru Baciu, Răzvan Rădulescu. Cu: Dragoş Bucur, Anamaria Marinca.
 Toate articolele despre Boogie


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 10 ani cu filmul românesc. Episodul 8 - Anul 2008, Iulia Blaga
 Boogie rulează în cinematografele din Anglia, Comunicat de presă
 Boogie Knights, Mihai Gădălean
 Boogie de Radu Muntean premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Hamptons, Comunicat de presă
 30 şi ceva - Boogie, Alex. Leo Şerban
 Toate articolele despre Boogie


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer