ianuarie 2009
Filantropica
ICR Budapesta continuă seria de prezentare a filmelor româneşti sub genericul Film Klub. În 4 februarie 2009, de la ora 19:00, la sediul institutului, publicul din Budapesta va putea viziona filmul Filantropica, în regia lui Nae Caranfil, realizat în anul 2002.

O incursiune savuroasă în "misterele" unui Bucureşti al secolului XXI, un microunivers al interlopilor cu reguli şi ierarhii proprii, filmul lui Nae Caranfil construieşte inteligent în jurul unui pretext comic o parabolă modernă a romanului picaresc tradiţional. Don Quijote este Dan, profesor de liceu cu un salariu modest, Dulcinea este Diana, o mică sirenă de 20 de ani cu veleităţi de vedetă, pentru care Dan îşi va da viaţa peste cap iar Sancho Panza este Domnul Pepe, devenit din scutier, mentorul spiritual al acestui cavaler în tranziţie.

Scenariul este semnat de Nae Caranfil, a fost publicat în format electronic la Editura LiterNet şi poate fi descarcat gratuit de aici.

Din distribuţie fac parte Gheorghe Dinică, Mircea Diaconu, Mara Nicolescu, Florin Zamfirescu, Marius Florea Vizante, Viorica Vodă.

Citiţi scenariul filmului Filantropica, un volum publicat de Editura LiterNet.

Regia: Nae Caranfil Cu: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Viorica Vodă, Marius Florea Vizante, Florin Călinescu, Nae Caranfil

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus