martie 2009
Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti (CNDB) organizează la Cluj Stagiunea de dans contemporan - cu sprijinul Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Prin organizarea unei stagiuni paralele cu cea de la sediul CNDB, adresăm publicului din Cluj o provocare: întîlnirea cu artişti cu preocupări şi universuri ale creaţiei foarte diverse.

Pentru acest proiect ambiţios CNDB se bucură de sprijinul Teatrului Maghiar din Cluj, care a pus la dispoziţie noul studio creat pentru dezvoltarea artei contemporane.

Iniţiativa porneşte de la faptul că Bucureştiul a fost întotdeauna privilegiat în ceea ce priveşte evenimentele de dans, majoritatea avînd loc în capitală. Turneul din primăvara anului 2008, cu spectacolul Corporis Memoriae al coregrafei Valentina de Piante la Teatrul Naţional din Cluj, a convins pe deplin că publicul clujean este însetat de spectacole de dans contemporan.

CNDB a decis că este momentul să facem cunoscute publicului clujean lucrări coregrafice produse în România ce au fost prezentate nu numai în stagiunea Centrului dar şi pe scenele internaţionale. Aşadar, Stagiunea de dans contemporan la Cluj conţine lucrări foarte apreciate de critica şi publicul larg din străinătate şi din Bucureşti, fiind doar o parte din lucrările pe care CNDB le promovează.

Stagiunea de dans contemporan este organizată în trei sesiuni de cîte trei zile, fiecare seară fiind urmată de o discuţie liberă cu artiştii:

31 martie 2009: Rui Catalao - Atît de fragedă
1 aprilie 2009: Silvia Mihai & Andreea Duţă - James / Andreea Novac - Dance a playful body
2 aprilie 2009: Ioana Mona Popovici - Work in regress

28 aprilie 2009: Edi Gabia - My brut material your performance
29 aprilie 2009: Vava Ştefănescu - Cvartet pentru o lavalieră
30 aprilie 2009: Mădălina Dan - Dedublarea

26 mai 2009: Mihai Mihalcea - Vii la spectacol şi primeşti un extra burger
27 mai 2009: Alexandra Pirici - You should know that he drank like an old whale / Carmen Coţofană - Stage psychosis
28 mai 2009: Ion Dumitrescu - Ceea ce am convenit a fi hazard

Pe lîngă prezentarea spectacolelor vor avea loc ateliere de tehnică de dans contemporan sau dramaturgia mişcării, destinate studenţilor Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB (în parteneriat cu Facultatea de Teatru şi Televiziune).

Coregrafii care vor conduce aceste ateliere sunt: Eduard Gabia, Rui Catalao (Portugalia) şi Mihai Mihalcea.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus