aprilie 2009
Festivalul de film Cannes, 2009
Periscop Pictures şi 42KMFILM anunţă selecţia filmului Poliţist, adjectiv, cel de-al doilea lungmetraj scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, în secţiunea Un Certain Regard din cadrul selecţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes - 2009.

Poliţist, adjectiv, cu Dragoş Bucur, Vlad Ivanov, Ion Stoica şi Irina Săulescu în rolurile principale, propune o incursiune într-un gen inedit pentru cinematografia românească - un fals policier despre un tânăr poliţist de provincie care, treptat, îşi pierde încrederea în legea pe care ar trebui să o aplice.

Din echipa tehnică a filmului fac parte Marius Panduru, RSC (imagine), Roxana Szel (montaj), Alexandru Dragomir şi Sebastian Zsemlye (sunet), Mihaela Poenaru (scenografie) şi Giorgiana Bostan (costume).

Filmul e produs de Corneliu Porumboiu şi de Marcela Ursu (producător executiv), iar finanţarea proiectului a fost făcută din surse proprii, cu sprijinul CNC, S.C. Racova S.A., S.C. Raza Studio S.R.L. şi cu participarea HBO România.

Poliţist, adjectiv reprezintă cea de-a doua prezenţă canneză a regizorului, după ce, în 2006, filmul său de debut, A fost sau n-a fost?, a câştigat premiul Camera d'Or.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 13 - 24 mai 2009.

Tot la secţiunea Un Certain Regard va participa şi filmul Amintiri din Epoca de Aur semnar de Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Cristian Mungiu, Constantin Popescu, Ioana Uricaru.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus