mai 2009
Comunicate de presă - concerte
Una dintre cele mai influente trupe ale muzicii underground a ultimelor decenii, The Legendary Pink Dots ajunge în sfârşit şi în România, după 30 de ani de activitate; grupul va susţine două concerte în clubul Control din Bucureşti, pe 20 şi 21 mai 2009.

Înfiinţată în 1980, în Anglia, de către Edward Ka-spel şi Phil "The Silverman" Knight, trupa se stabileşte în Olanda la mijlocul anilor '80. Sound-ul grupului a fost descris de-a lungul timpului ca un amalgam de rock psihedelic, industrial, synth-pop şi avant-garde. Deşi sunt foarte greu de categorisit, cei de la Legendary Pink Dots au fost adesea comparaţi cu Pink Floyd sau Can.

În cei aproape 30 de ani de carieră, trupa a scos peste 40 de albume. Pe deasupra, componenţii ei au mai scos peste 40 de albume solo, au format diferite proiecte paralele (The Tear Garden fiind cel mai cunoscut exemplu) şi au colaborat cu alte trupe-cult, precum Current '93 sau Nurse with Wound.

În concertul de la Bucureşti, formaţia îşi promovează noul album, Plutonium Blonde. Componenţa actuală a grupului este: Edward Ka-spel (voce, keyboards, gadgets), Phil "The Silverman" Knight (keyboards, electronic devices, gadgets), Niels Van Hoorn (saxofon, flaut, clarinet şi alte instrumente de suflat), Martijn De Kleer (chitară, bass, banjo, vioară, percuţie, gadgets).

Ineditul primei prezenţe The Legendary Pink Dots în România stă în faptul că se va întinde pe parcursul a două zile. Astfel, miercuri, 20 mai 2009, vor avea loc concertele solo ale lui Edward Ka-spel şi "The Silverman", urmate de un show The Legendary Pink Dots de 30 de minute. Concertul propriu-zis The Legendary Pink Dots va avea loc joi, 21 mai 2009.

Ambele evenimente vor începe la ora 21. La cel de miercuri, intrarea va costa 20 RON, iar la cel de joi, 45 RON. Biletele se achiziţionează în serile evenimentelor, la intrarea în club.

Clubul Control se află pe Strada Academiei nr. 19 (intrarea prin Pasajul Victoria, dinspre Facultatea de Arhitectură).

Link-uri utile:
Situl oficial al trupei: http://www.legendarypinkdots.org
The Legendary Pink Dots pe myspace.com: http://www.myspace.com/thelegendarypinkdots



(Legendary Pink Dots - In Your Tragic Beauty)



(Edward Ka-spel - Blowing Bubbles)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus