mai 2009
Festivalul de film Cannes, 2009
1. Cum cobori în holul casei din cartierul Suquet unde a stat Alex Leo Şerban. Mirosea a zugrăveală proaspătă şi trebuia să mergi repede ca să ajungi la aer. Poate de aceea poza e un pic mişcată.

2. Aici, la Sala Debussy, aveau loc în principal proiecţiile din secţiunea "Un Certain Regard", dar şi cele din Competiţia Oficială. Poza am făcut-o aşteptând să intru la un film, pe la 7 seara.

3. Scenaristul Paul Laverty şi fostul fotbalist, actualul actor şi producător Eric Cantona, la press junketul filmului Looking for Eric de Ken Loach. Ei au fost foarte simpatici, dar pe terasa de la etajul întâi al Hotelului Martinez ajungeau toate zgomotele motocicletelor de pe Croazetă. A fost un chin să scot interviurile de pe reportofon.

4. Apartamentul unde a stat Leo (acelaşi de anul trecut). Camera era frumoasă pentru că era albă peste tot (şi în cerul gurii). Cel mai mult mi-au plăcut obloanele.

5. Ca să ajung la mine la hotel, care era undeva după portul vechi, mergeam pe drumul cel mai lung, pe lîngă mare. (Seara mă gîndeam aproape de fiecare dată să fiu atentă ca să nu cad de oboseală în apă.)

6. Masa rotundă cu Jacques Audiard a avut loc la ultimul etaj al nu ştiu cărei clădiri de pe Croazetă. Ca să ajungi pe terasă, urcai cu liftul până la 9 şi pe urmă o luai pe o scară în spirală, care trecea pe lângă peretele transparent al piscinei.

7. Aici chiar că nu am ce comenta, decât că aveam impresia că elicopterele zburau la înălţimea noastră.

8. Eram la coadă la toaletă când am descoperit cea mai non-agresivă şi mai simpatică modalitate de a cere o invitaţie / un bilet. De dimineaţa până seara, în zona palatului festivalului se găseau cinefili care te întrebau de invitaţii.

9. M-am dus la press junketul cu Jacques Audiard numai ca să-l cunosc, pentru că îmi plac foarte mult filmele lui. Când am scos interviul, m-am enervat pe mine pentru că m-am tot băgat ca proasta şi nu l-am lăsat de câteva ori să-şi termine fraza.

10. Actorii, mai ales actriţele, par mai scunzi şi mai tineri în realitate decât pe ecran. Monica Bellucci mi s-a părut o fată la locul ei.

11. Aici eram prin Suquet, către sfârşitul festivalului, prima dată când am ieşit la plimbare prin oraş. Am vrut de fapt să prind prosopul roz, trebuia să mă apropii mai mult, în fine...

12. Poza asta îmi place foarte mult. Era pe la 8 fără ceva dimineaţa şi era înnorat. Până am ajuns la film norii s-au spart.

13. Acelaşi lucru, o jumătate de minut mai târziu şi fără bărbatul în tricou roşu. Era umbră frumoasă pe nisip. Punctele albe din larg sunt balizele.

14. Când mă uit la pozele cu plaja şi marea, îmi dau seama că n-am înţeles nimic din Cannes anul ăsta. M-am dus la filme ca "la servici". Poza e din aceeaşi zi, mi-au plăcut norii. Nu e o compoziţie rea pentru o poză făcută din mers (şi cu telefonul mobil, dar nu ştie nimeni.).

15. Aici veneam seara spre casă. (N-am nicio poză cu iahturile pline de lumini pe care se desfăşurau petrecerile festivalului. Nu ştiu, mi s-a părut de prost gust să le fotografiez.).

16. Era o lumină fantastică, albastră, pentru că nu căzuse de tot înserarea. Nu ştiu dacă mi-a ieşit.

17. Press junket cu Tahar Rahim şi Niels Arestrup, interpreţii din Un prophète de Jacques Audiard. Întâlnire foarte agreabilă, ca şi cea cu Audiard. Îmi pare rău că Tahar Rahim n-a luat Premiul de interpretare masculină.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus