Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2009

Apărarea chineză şi un gulaş party irezistibil la Ziua Maghiară - TIFF 2009


iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ziua Maghiară vine la TIFF cu o mulţime de tentaţii irezistibile pentru publicul festivalier. Miercuri, 3 iunie 2009, de la ora 13.00, clujenii sunt invitaţi la TIFF Meeting Point, unde are loc lansarea cărţii Ospeţele lui Lali de Francois Bréda, împreuna cu DVD-ul filmului Bahrtalo! / Hai noroc! în prezenţa regizorului Robert Lakatos.

De la 18.30, la UBB (Sala Auditorium), TIFF vă aşteaptă la proiecţia de gală a filmului Apărarea chineză / Chinese Defense în regia lui Tompa Gabor. Filmul prezintă povestea lui Peter Gyorgy, a cărui întoarcere acasă e foarte diferită de ceea ce şi-a imaginat. El află că în cei 22 de ani de când a plecat, Transilvania s-a separat de Ungaria şi că ţara lui nu mai e cea pe care o ştie. Mai rău decât atât, Peter nu e deloc binevenit. Povestea lui - două decenii de gulag siberian - reprezintă o ruşine pentru autorităţile locale care vor să-şi dovedească fidelitatea faţă de doctrina de partid, transformând Uniunea Sovietică într-o sursă de bunătate infinită. Distribuţia filmului cuprinde nume mari din cinematografia românească precum: Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Victoria Cociaş. La proiecţie vor participa celebrul regizor de teatru Tompa Gabor şi actriţa Maia Morgenstern.

Ca orice sărbătoare care se respectă, de la ora 20.00, TIFF Meeting Point va găzdui un gulaş party irezistibil. Ora 21:30 ne găseşte tot la TIFF Meeting Point, de data aceasta la un concert al formaţiei sZempöl, recunoscută pentru complexitatea de stiluri muzicale abordate, de la muzica i>progressive şi etno până la stilul drum&bass.

Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2009


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Învăţăturile TIFF-ului - TIFF, 2009, Anca Grădinariu
 Ultima zi - TIFF, 2009, Mihai Chirilov
 TIFF-ul a devenit o instituţie, Gina Şerbănescu, un interviu cu Tudor Giurgiu
 La TIFF 2009, Andrei Creţulescu
 Palmares cu jumătăţi de măsură - TIFF, 2009, Cristina Corciovescu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2009


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer