iunie 2009
Festivalul TIFF 2009
Joi, 4 iunie 2009, de la ora 12:00, în cadrul Zilei HBO la TIFF, parcarea Iulius Mall din Cluj-Napoca va deveni gazda unui meci de fotbal de stradă cum nu s-a mai văzut în România: echipa naţională a cineaştilor, la prima partidă din istoria sa, dă piept cu reprezentativa persoanelor fără adăpost!

Adversarii de joi ai realizatorilor de film sunt nimeni alţii decât protagoniştii documentarului Australia, regizat de Claudiu Mitcu şi produs de HBO România, care urmăreşte pas cu pas aventura Naţionalei Homeless a României, la prima sa participare la un turneu final al Homeless World Cup, competiţie desfăşurată în luna decembrie 2008 la Melbourne.

Echipa cineaştilor, alcătuită din antrenorul-jucător Claudiu Mitcu şi regizorii Corneliu Porumboiu, Radu Muntean, Gabriel Achim şi actorii Andi Vasluianu, Bogdan "Boogie" Dumitrache, Dorian Boguţă, Cristi Balint şi Andrei Mateiu, va juca împotriva echipei homeless, pentru care evoluează Claudiu Kostity, fraţii Pavel şi Beniamin Calancea, Vasile Bereghi, Radu Muntean şi Daniel Podina, coordonaţi de Mihai Roşus.

Meciul, comentat live de jurnaliştii ProSport, se va disputa pe parcursul a trei reprize de 10 minute, iar cele două echipe vor fi alcătuite din câte trei jucători de câmp şi un portar. Lovitura de începere o vor da starurile echipei CFR 1907 Cluj.

Singurul român care a arbitrat o finală de Liga Campionilor (celebra confruntare Ajax Amsterdam - AC Milan din 1995), cunoscutul arbitru FIFA Ion Crăciunescu, va conduce de la centru partida, oferind încă un motiv pentru care clujenii şi publicul TIFF nu ar trebui să rateze evenimentul de joi de la Iulius Mall.

La fel ca orice meci important, confruntarea va fi urmată de o conferinţă de presă. De la ora 13:00, Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, Tudor Giurgiu, producător executiv al filmului, regizorul Claudiu Mitcu şi jucătorii din Naţionala Homeless vor vorbi despre Australia, cel de-al treilea documentar produs de postul de televiziune HBO România, pe care publicul TIFF îl va putea urmări în avanpremieră extraordinară în cadrul Zilei HBO la TIFF, joi, 4 iunie, de la ora 17:00, la Cinema Victoria. Proiecţia filmului va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu jucătorii homeless.

Pe lângă avanpremiera Australia, Ziua HBO programează la Cinema Victoria proiecţii extraordinare ale celorlalte două pelicule produse până acum de HBO România: documentarele Nunţi, muzici şi casete video, în regia lui Tudor Giurgiu, şi Apocalipsa după şoferi, regizat de Alexandru Solomon.

De asemenea în cadrul Zilei HBO, cinefilii vor putea urmări în proiecţie extraordinară trei producţii exclusive HBO Films: Recount, filmul care îi are printre protagonişti pe Kevin Spacey, Laura Dern şi John Hurt; Bernard and Dorris, cu Susan Sarandon şi Ralph Fiennes; şi un maraton de peste 4 ore cu mini-seria House of Saddam, care va avea premiera pe HBO România în această vară.

Intrarea la toate proiecţiile din cadrul Zilei HBO este liberă.


Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus