AperiTIFF / iunie 2009
Festivalul TIFF 2009
Cea mai fericită fată din lume nu e fericită deloc. Dacă ai întreba-o, ar vrea să nici măcar nu fie prezentă în filmul lui Radu Jude.

Debutul acestuia în lung metraj, după premiatele scurte, Lampa cu căciulă şi Alexandra, este cu adevărat un micro-film, care se petrece în timp real, într-o singură zi, în care o fată din provincie care a cîştigat la promoţia Bibo un Logan, vine alături de părinţii ei, în Bucureşti, dar fiecare are alte planuri pentru maşină.

Interacţiunea cu echipa de filmare, reprezentanţii agenţiei, deci publicitarii de capitală, acriţi de soare şi plin de cinism, reprezintă un alt şoc-cultural-social pentru cea mai fericită (şi norocoasă) fată. O comedie amară după tiparul clasic cehesc şi neo-realist, în care Jude îşi expune experienţa reclamelor la care a lucrat, oferind celor curioşi despre culisele acestei lumi, un inside look lipsit de orice formă de glamour.

Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus