AperiTIFF / iunie 2009
Festivalul TIFF 2009
Martyrs este viitorul horrorului pe lîngă care Saw, Hostel-urile şi toate torture porn-urile sunt desene animate Disney!

Mai dur ca horrorul englez, mai sadic ca horrorul spaniol, total lipsit de umor şi glumiţe camp, cu nişte touch-uri de horror japonez, e al doilea film al lui Pascal Laugier, care a turnat în România primul său film, Saint Ange. După Haute tension, Malefique, A l'interier, Ils, Calvaire (belgian), Frontier(s), francezii chiar au început să facă horror pe bune. În momentul în care lumea a dat-o pe false documentare cu camera în mînă (de la Romero la [Rec]), Laugier a facut un film intens, traumatizant, pe cît de paroxistic, pe atît de fascinant. Viitor film cult, scandalos, probabil va fi asasinat de un remake american, desaturat de sens şi violenţă. Patimile Ioanei D'Arc sau redefinirea suferinţei feminine. Atenţie, nu e un film pentru cei slabi la inimă sau stomac!

Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus