Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Revista Film Menu

Lansarea primului număr Film Menu - o revistă serioasă de cinema


iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Joi, 11 iunie 2009, de la ora 21, va avea loc lansarea primului număr al revistei de cinema FILM MENU. Evenimentul se va desfăşura la Cafe Verde, situat pe strada Domniţa Ruxandra nr. 15, sector 2, Bucureşti. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt: actriţa Oana Pellea, regizorul Stanca Radu şi regizorul Alexandru Tocilescu.

Programul serii este următorul:
Sageata ora 21: prezentarea proiectului şi a echipei redacţionale;
Sageata ora 21.15: dezbatere despre importanţa revistelor de cinema în peisajul cinematografic al unei ţări, la care vor lua parte cei trei invitaţi speciali
Sageata ora 22: expoziţia de fotografie Zâmbiţi, urmează staţia...
autori: Iulia Murgu, Filip Mureşan, Radu Crăciun, Vera Dobre, Mihai Ion, Mihai Costache, Laura Căpăţână
Sageata ora 23: Party cu DJ Ion şi Vali

Intrarea liberă

Exemplarele vor fi distribuite gratuit participanţilor

Film Menu este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi realizată în proporţie de 90 la sută de studenţi ai facultăţii de film din cadrul universităţii. Celelalte zece procente sunt alocate unor articole scrise de colaboratori externi aleşi în funcţie de tematica numărului respectiv.

Revista îşi doreşte să funcţioneze ca o pepinieră a viitorilor specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea se va implica în susţinerea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în cadrul Cinematecii Române şi a altor evenimente cinematografice susţinute în incinta UNATC sau în alte cinematografe. Va apărea o dată la două luni, cu pauză în timpul vacanţei de vară.

Film Menu este structurată în nouă rubrici permanente: review-uri de filme noi sau vechi, film non-ficţional, film underground, film de animaţie, adaptări cinematografice, review de cărţi de cinema, cinema vizionar, teorie de film şi festivaluri. Conţine, de asemenea, un amplu dosar dedicat unor curente, genuri cinematografice sau unor probleme specifice cinematografului contemporan.

Primul număr al revistei conţine un dosar dedicat cineaştilor români. Dosarul cuprinde articole despre Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Răzvan Rădulescu, Adrian Sitaru, Dan Piţa, o amplă discuţie cu Radu Jude, o dezbatere a filmului Moartea domnului Lăzărescu de Cristi Puiu şi o discuţie-blitz cu Tudor Voican. Printre cineaştii analizaţi în celelalte rubrici ale numărului se numără: Roberto Rossellini, Laurent Cantet, Anthony Minghella, Wes Anderson, Wim Wenders, Maya Deren sau Aleksei Balabanov.

Începând cu data de 18 iunie 2009, Film Menu va putea fi descărcat gratuit în format pdf de pe siteul UNATC: www.unatc.ro şi de pe LiterNet: www.liternet.ro


Descarcă revista FILM MENU aici. Toate articolele despre Revista Film Menu


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cineclub Film Menu - Mods, Joachim Lepastier
 Lansarea numărului al 26-lea al revistei Film Menu, Comunicat de presă
 Lansarea numărului al 25-lea al revistei Film Menu, Comunicat de presă
 Comoara - proiecţie şi dezbatere în cadrul proiectului Film Menu - Să Film!, episodul 30, Comunicat de presă
 Opiniile studenţilor UNATC despre activitatea didactică a lui Andrei Rus, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Revista Film Menu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer