Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Portret Alex. Leo Şerban

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Graforisme


iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Graforisme

Sageata Prietenii îmi cultivă calităţile, defectele mi le cultiv singur. Şi oricum, o reputaţie proastă e mai uşor de întreţinut...).Sageata Luxul meu e să mă enervez din orice nimic, pentru că marile probleme mă ocolesc.Sageata Ceea ce pentru alţii este lux, pentru mine e pură necesitate; întotdeauna am funcţionat aşa, şi nu văd de ce m-aş schimba.

Sageata N-aş scrie niciodată istoria plăcerilor mele: ar fi o carte mult prea voluminoasă, iar eu prefer cărţile subţiri. Şi ce poate fi mai trist decît să-ţi scurtezi plăcerile?Sageata Există oameni pe care-i primeşti în salon, iar pe alţii în dormitor. Dar salonul este indispensabil, pentru că trebuie să te decizi.Sageata În general, mizantropul se retrage între animalele de casă, preferîndu-le compania. "Animalul meu de casă" nu are coadă, nu are blană şi nu e patruped: e-un monstru pufos numit Solitudine.

Sageata Natura se bucură de o reputaţie exagerată, căci nu ne oferă decît aceeaşi piesă în interpretări tot mai slabe.Sageata Înţelepciunea nu e plicticoasă decît pentru proşti. Reciproca nu e valabilă.Sageata Mai bine să scuipi unde ai lins decît să lingi unde ai scuipat.Sageata Gustul este precum gazonul britanic: ca să fie bun, trebuie să fie vechi; ca să fie viu, trebuie să încolţească în fiecare primăvară.Sageata Oricine are dreptul să-şi spună părerea despre o operă de artă, dar nu trebuie ţinut cont de părerea oricui.Sageata Unii scriu aşa cum respiră, Cutare scrie aşa cum tuşeşte: e un bun scriitor tuberculos.Sageata Românul se naşte supărat, trăieşte vexat şi moare frustrat. Dar nu moare pînă nu-i indispune şi pe ceilalţi.Sageata Cei care nu cred în Viaţa de Apoi pot avea surpriza (plăcută) de a constata că există. Cei care cred pot avea surpriza (neplăcută) de a descoperi că nu e nimic. Rezultă că e mai profitabil să nu crezi şi că Pascal se pricepea la matematică, nu şi la socoteli.


 Toate articolele despre Portret Alex. Leo Şerban
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Děkuji Vám za pozornost, Alex. Leo Şerban, přeložila Jarmila Horáková
 Criticul de film Andrei Rus, al treilea câştigător al bursei Alex. Leo Şerban, Comunicat de presă
 Florentina Ciuverca obţine noua bursă Alex. Leo Şerban, 2013, Comunicat de presă
 Make it there - Bursa Alex. Leo Şerban, ediţia 2012, Cătălin Olaru
 Bursa Alex. Leo Şerban - prima ediţie, 2012, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Portret Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer