octombrie 2009
Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail concertează vineri, 9 octombrie 2009, orele 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. Intrarea liberă.

În program: Enescu - Balada, Bartok - 6 dansuri româneşti, Stravinski - Suita Italiană şi Ravel - Sonata.

Recitalul este organizat în completarea expoziţiei Ipostaze ale modernismului - pictura în Bulgaria, Grecia, România, 1910-1940, în dorinţa de a oferi publicului o imagine cât mai cuprinzătoare a modernismului, în toate manifestările sale artistice. Concertul este însoţit de proiecţii video ale lucrărilor prezente în expoziţie, selectate de interpreţi pentru a realiza un dialog între muzică şi pictură.

Cu o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente şi în peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu este liderul tinerei generaţii de violonişti români şi una dintre cele mai charismatice prezenţe artistice.

Tânărul artist foloseşte în concerte celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul Naţional al României.

Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail au început în 2007 o serie de turnee naţionale cu scopul de a populariza muzica clasică. În ultimul an artiştii au adăugat demersului lor cultural şi o campanie socială: strângerea de fonduri în scopuri caritabile.

Vineri, 9 octombrie 2009, orele 19.00
Sala Auditorium a MNAR, Strada Ştirbei Vodă 1-3
Intrare liberă în limita locurilor disponibile
Rezervări la tel 0213148119 sau prin e-mail la [email protected]

Eveniment organizat cu sprijinul Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus