octombrie 2009
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, 2009
Între 10 şi 18 octombrie 2009 se desfăşoară la Cluj-Napoca prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj. Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului va avea loc la cinematograful Republica, sâmbătă, 10 octombrie 2009, ora 19.00, cu vizionarea filmului Les vacances de M. Hulot (Franţa, 1953). Ceremonia de închidere va avea loc sâmbătă, 17 octombrie 2009 la Teatrul Naţional, unde trupa ESUA va prezenta un spectacol de stand-up comedy. Evenimentul cel mai spectaculos constă în prezentarea a patru filme ale lui Jacques Tati, în versiune restaurată (Les vacances de M. Hulot, Mon oncle, Playtime şi Trafic). Acestea sunt oferite de către Fundaţia Groupama, cea care acordă de mai mulţi ani Premiul Un Certain Regard - Fondation Groupama Gan pour le Cinéma la Festivalul de la Cannes.

Secţiunile prezente în cadrul festivalului sunt:
Comedii Comedy - 18 filme;
Panorama filmului francez - 14 filme din 1930 până astăzi;
Focus Ungaria - 5 filme;
Retro România - 8 filme;
Medalionul Jacques Tati - 4 filme;
Omagiu Alexandru Tatos - Secretul Armei Secrete.
Premii pentru excelenţă - 2 filme;
Premiile de excelenţă vor fi acordate actorilor Marin Moraru şi Tora Vasilescu, cu acest prilej proiectându-se filmele Operaţiunea Monstrul şi Cuibul de viespi.

În competiţia pentru câştigarea Trofeului Comedy Cluj vor intra 12 filme. Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj are loc la cinematografele Republica, Arta - Eurimage, Victoria şi Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, iar meeting point-ul festivalului va fi amplasat la Bastionul Croitorilor.

Printre evenimentele deosebite se mai numără workshop-ul despre restaurarea filmelor, proiecţia în avanpremieră a filmului Nuntă în Basarabia, regizat de Napoleon Helmis, şi, desigur, petrecerile cu specific organizate în diferite zile pe toată durata festivalului.

Descarcă programul şi sinopsisurile filmelor din Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus