Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film de animaţie anim'est 2009

Film Noir închide gala Anim'est, 2009


octombrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Gala de închidere a celei de-a patra ediţii Anim'est, programată sâmbătă, 10 octombrie 2009, de la ora 20:30, la Cinema Patria, se încheie în stil mare: lung-metrajul sârbo-american hit Film Noir (r. Jud Jones, Risto Topaloski, 2007), selecţionat în competiţiile oficiale ale importantelor festivaluri de film de la Annecy, Pusan sau San Francisco.

O peliculă noir tipică, cu o atmosferă tensionată şi seducătoare, Film Noir îi va captiva pe spectatorii de la Patria, care vor urmări cu sufletul la gură povestea poliţistă plasată în Los Angeles-ul anilor 1950, într-o noapte în care eroul (Mark Keller) se trezeşte în lumina firmei luminoase de pe dealul Hollywood, întins pe asfalt, lângă o maşină de poliţie în care zace un poliţist mort. Ce va face eroul filmului atunci când aude sirenele şi vede luminile maşinilor de poliţie pe urmele sale vor afla spectatorii şi invitaţii galei de închidere de sâmbătă seară.

De la 20:30, gala de închidere Anim'est aduce pe scena de la Patria toţi premianţii acestei ediţii, precum şi membrii celor trei jurii, reprezentaţii partenerilor festivalului şi invitaţi speciali pe care cel mai important festival de animaţie din România îi va aduce la Patria pentru a înmâna trofeele Anim'est 2009 câştigătorilor lor. Un premiu-surpriză pentru Întreaga Activitate, Premiul Publicului, decernat filmului preferat al spectatorilor prezenţi la proiecţiile din secţiunea Mozaic, premiile pentru Cel mai bun film din competiţia de scurt metraj, Cel mai bun film studenţesc, Cel mai bun film din secţiunea videoclip & advertising, Cel mai bun film românesc, Cel mai bun film balcanic şi, bineînţeles, Trofeul Anim'est, înmânat celui mai bun film de lung metraj din competiţia festivalului.

Biletele pentru gala de închidere şi proiecţia Film noir costă, la fel ca la toate celelalte proiecţii Anim'est, 10 lei, iar accesul publicului larg este deschis pe bază de tichet, aşa cum şi-a obişnuit deja spectatorii cel mai frecventat festival de film din Bucureşti, care a adus până acum peste 11,000 de spectatori în cele patru cinematografe ale acestei ediţii, depăşind deja numărul total de spectatori înregistrat anul trecut.

Toate filmele de scurt metraj premiate la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est vor fi proiectate în ultimul program Anim'est 2009, la Cinema Patria, duminică, 11 octombrie 2009, de la ora 20:30.

Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Ambasada Franţei la Bucureşti, Institutul Francez, Centrul Cultural American, Centrul Wallonie Bruxelles, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Japan Foundation, Institutul Cultural Român, British Council, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Centrul Cultural European al Sectorului 6, Independenta Film, Clorofilm, New Films, Eat Out

Parteneri: Animax, Librăria Cărtureşti, Opel, Stella Artois, TNT, White Land, Philips, Toon Boom, Papa la Şoni, Cafe Lente.Descarcă programul Anim'est 2009 aici.
Descarcă detalii despre proiecţiile Anim'est 2009 aici şi aici. Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est 2009


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cele mai bune filme de la Anim'est, 2009 vin la Băneasa Drive-In Cinema, Comunicat de presă
 O competiţie de lungmetraje nu tocmai ofertantă - Anim'est, 2009, Roxana Coţovanu
 Anim'est 2009 aduce un program de neratat la Cluj-Napoca!, Comunicat de presă
 Anim'est 2009 la Cluj!, Comunicat de presă
 Filme despre relaţii rezistente - Anim'Est, 2009, Smaranda Şchiopu
 Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est 2009


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer