octombrie 2009
Festivalul de Muzică Veche, Bucureşti, 2009
Ajuns la cea de a patra ediţie, Festivalul de Muzică Veche se va desfăşura anul acesta în perioada 17-23 octombrie 2009. Festivalul se numără printre puţinele de acest gen din ţară şi este un eveniment unic în Bucureşti. Evenimentul este organizat încă de la debut de către agenţia artistică, Medieval Praxis.

Calitatea deosebită a concertelor şi atmosfera rafinată a festivalului a atras atât atenţia publicului meloman, cât şi a criticilor şi muzicienilor, încă de la prima ediţie evenimentul bucurându-se de succes de fiecare dată. La această reuşită au contribuit şi invitaţii de marcă, festivalul reunind la fiecare ediţie virtuozi de renume ai muzicii culte.

În mod tradiţional, în cadrul festivalului sunt reprezentante genurile muzicale premergătoare Clasicismului muzical prin concerte de muzică Barocă, Renascentistă şi Medievală. De asemenea, nu lipsesc concertele de muzica Bizantină şi Gregoriană. Interpretarea specifică acestor perioade ale muzicii vechi se face într-o manieră autentică pe instrumente istorice sau pe replici moderne ale acestora (clavecin, lăută, harpă, vioară barocă, instrumente de suflat etc.). La ediţiile precedente, au fost prezente şi formaţii de muzică veche balcanică sau din Orientul Apropiat, fapt ce a conferit festivalului un caracter aparte.

Pe afişul ediţiei din 2009 apar nume sonore ale muzicii vechi precum: Petra Müllejans (Germania, vioară barocă), Hannelore Devaere (Belgia, harpe istorice), Hopkinson Smith (S.U.A. / Elveţia, lăută, chitară barocă), Ketil Haugsand (Norvegia, clavecin), formaţia Floripari (Polonia) şi dansatorii Mary Collins şi Steven Player (Marea Britanie).

Anul acesta, concertele vor fi găzduite de Ateneul Roman, Galeriile de Artă Dalles şi Sala Auditorium a M.N.A.R.. Prin calităţile lor acustice spaţiile alese oferă condiţii optime desfăşurării concertelor din cadrul Festivalului. Festivalul va găzdui şi un master class de muzică de cameră şi improvizaţie susţinut de Hopkinson Smith.


Preţurile biletelor concertelor din cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucureşti se situează între 20 şi 45 de RON. De asemenea, accesul la concertele Festivalului poate fi făcut şi prin achiziţionarea unuia din cele două tipuri de abonament: clasic (200 lei pentru concertele întregului festival) şi cel pentru colecţionari (220 lei). Abonamentul pentru colecţionari include, pe lângă accesul la toate concertele din festival, afişul şi programul evenimentului.

Biletele se găsesc în librăriile Cărtureşti, librăria Noi, casa de bilete a Ateneului Roman, reţeaua magazinelor Diverta, Germanos şi Vodafone. De asemenea, biletele pot fi procurate online pe www.eventim.ro şi pe www.ticketpoint.ro. Abonamentele pentru festival se pot achiziţiona de la sediul Medieval Praxis iar pentru comenzi în acest sens melomanii au la dispoziţie adresa de email [email protected] şi numărul de telefon 031.710.03.22.

Informaţii suplimentare despre festival se găsesc pe site-ul oficial al acestuia.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus