octombrie 2009
Festivalul de Muzică Veche, Bucureşti, 2009
Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2009 s-a deschis sâmbătă, 17 octombrie 2009, printr-o invitaţie la o călătorie în istoria harpei. Recitalul de harpe istorice a fost susţinut de Hannelore Devaere (Belgia) la Galeriile de Artă Dalles.

Festivalul a ajuns anul acesta la ediţia a patra şi este un eveniment dedicat muzicii premergătoare Clasicismului. De obicei, evenimentul găzduieşte spectacole de muzică Medievală, Renascentistă şi Barocă. Tradiţia continuă şi în 2009 cu concerte deosebite ce au loc la Galeriile de Artă Dalles, Ateneul Român şi Sala Auditorium a MNAR.

În fiecare an, Festivalul a avut onoarea de a prezenta publicului meloman nume mari ale muzicii vechi. Şi anul acesta pe afişul Festivalului apar artişti consacraţi din ţară şi din străinătate. Fiecare concert din Festival reprezintă un moment unic. Spectacolul de muzică şi dans Folie d'Espagne de duminică 18 octombrie 2009, a reunit alături de dansatorii Mary Collins şi Steven Player (Maria Britanie) formaţia de muzică veche Gli Studiosi di Sebastiano, violonista Melinda Beres şi clavecinista Irina Năstase.

Cea de a treia zi de Festival a fost dedicată viorii baroce. A urmat apoi un regal de clavecin oferit la Ateneul Roman de Ketil Haugsand (Norvegia).

Ziua de 21 octombrie 2009 este dedicată unui concert de lăuta şi chitară barocă susţinut de Hopkinson Smith. Absolvent al Universitatii Harvard, profesor la Basel (Elvetia) şi lăutist de renume, Hopkinson Smith este o personalitate majoră a domeniului. El se află pentru prima oară la Bucureşti. Concertul se va desfăşura la Ateneul Român. În penultima zi a Festivalului, Hopkinson Smith va susţine un master class de muzică de cameră şi improvizaţie.

Festivalul se va încheia vineri, 23 octombrie 2009, prin concertul de muzică poloneză din secolele XV-XVII al formaţiei Floripari la Sala Auditorium a MNAR.

Toate spectacolele au loc începând cu ora 19.00.

Biletele se găsesc în librăriile Cărtureşti, reţeaua magazinelor Diverta, Germanos şi Vodafone sau online pe www.eventim.ro şi pe www.ticketpoint.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus